Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 13:09

Δύο ντοκιμαντέρ του Bared Maronian και συναυλία με τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν

Γράφτηκε από την
Δύο ντοκιμαντέρ του Bared Maronian και συναυλία με τον Χάιγκ Γιαζιτζιάν

Διήμερο αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με καλεσμένο από τις ΗΠΑ τον Αρμένιο σκηνοθέτη Bared Maronian, διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στις 19 και 20 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και με τη στήριξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης η Αρμενική Κοινότητα Καλαμάτας, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας.

Ο Αμερικανοαρμένης σκηνοθέτης Bared Maronian θα παρουσιάσει δύο ντοκιμαντέρ του, «Τα Ορφανά της Γενοκτονίας» και «Γυναίκες του 1915»: ταινίες που σκιαγραφούν το ιστορικό πλαίσιο και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές της Γενοκτονίας.

 

Το πρόγραμμα είναι το εξής: Τo Σάββατο στις 7.30 μ.μ, στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11), θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα Ορφανά της Γενοκτονίας» παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με το δημιουργό. Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση. Την Κυριακή, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο αρχικά θα γίνει στις 6 μ.μ. αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας. Θα μιλήσουν οι Αϊβαζιάν Αλίν (μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας) και ο Varsenik Galstian (αντιπρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητα Καλαμάτας). Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γυναίκες του 1915» του Bared Maronian στις 6.30 μ.μ. Στις 8 μ.μ. θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία από το μουσικό σχήμα του Χάιγκ Γιαζιτζιάν στις 8.30 μ.μ.


NEWSLETTER