Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 08:23

Στους ρυθμούς των χορωδιών συνεχίζει η Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Στους ρυθμούς των χορωδιών συνεχίζει η Καλαμάτα

Στους ρυθμούς του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός "Interkultur", κινείται τις τελευταίες μέρες η πόλη της Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια γιορτή της χορωδιακής μουσικής, στην οποία εκπροσωπούνται η Ελλάδα και άλλες 13 χώρες, με συνολικά 37 χορωδίες. Από αυτές οι 19 είναι διαφόρων κρατών του εξωτερικού και οι 18 από την Ελλάδα, εκ των οποίων 9 Καλαματιανές.

Στη συναυλία έναρξης την περασμένη Τετάρτη στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, η Καλαμάτα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στιγμές από προηγούμενους διαγωνισμούς, αλλά και τις ομορφιές της πόλης, την πεντακάθαρη θάλασσά της, τα πανέμορφα βουνά της και τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της, μέσα από ένα βίντεο 6 λεπτών με μουσική που ξεσήκωσε τους χορωδούς και το κοινό. Ακολούθησε η είσοδος των σημαιών από κάθε χώρα που εκπροσωπείται στο διαγωνισμό με χορωδία. Τις σημαίες κρατούσαν Καλαματιανές και Καλαματιανοί με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Από το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ξεχωρίζει σήμερα Σάββατο η παρέλαση των χορωδιών από το Ιστορικό Κέντρο μέχρι την κεντρική πλατεία συνοδεία Φιλαρμονικών, στις 6 μ.μ., αλλά και η τελετή των βραβεύσεων στην Τέντα, στις 9 μ.μ. Το φεστιβάλ θα ρίξει αυλαία αύριο Κυριακή στην κεντρική πλατεία, στις 11 π.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου είναι το εξής:

 

Σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου

- Διαγωνισμός στην Κατηγορία Α - Μικτές και Χορωδίες Ιδιων Φωνών με βαθμό δυσκολίας Ι στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Μεγάλη Αίθουσα) από τις 10 πμ. έως τις 12.30 μ.μ.

- Συναυλία Φιλίας στην Κεντρική Πλατεία στις 12 μ.μ.

- Διαγωνισμός Βραβείου Χορωδιών Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Μεγάλη Αίθουσα) από τις 2.30 μ.μ έως τις 4 μ.μ.

- Μεγάλη Παρέλαση των Χορωδιών από το Ιστορικό Κέντρο μέχρι την Κεντρική Πλατεία συνοδεία Φιλαρμονικών στις 6 μ.μ.

- Τελετή Βραβεύσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο της Τέντας στις 9 μ.μ.

 

Αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου

- Συναυλία Φιλίας στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στις 10 π.μ.

- Σχηματισμοί και συναυλία από Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κεντρική Πλατεία στις 11. π.μ.

 

* Με εξαίρεση τον Διαγωνισμό Βραβείου Χορωδιών που είναι σήμερα στις 2.30 μ.μ., για τoν οποίο γίνεται προπώληση εισιτηρίων, η τελετή λήξης και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι δωρεάν για το κοινό.

* Προπώληση εισιτήριων: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, Σάββατο 12/10 από τις 12.30 μ.μ.


NEWSLETTER