Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 14:06

Εκθεση φωτογραφίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Γράφτηκε από την
Εκθεση φωτογραφίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Την έκθεση φωτογραφίας τοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίου με τίτλο «Το χρώμα του νερού» θα παρουσιάζει από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

H έκθεση η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο αποτελείται από φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της Αρκαδίας και της ευρύτερης Πελοποννήσου και έχει ως θέμα την πολυμορφία της διάδρασης νερού και φωτός. Οι φωτογραφίες, εκτυπωμένες σε επιλεγμένα χαρτιά και καμβάδες υψηλής ποιότητας, αποτυπώνουν την αέναη ροή χρωμάτων, φόρμας και ρυθμού του υδάτινου στοιχείου, υποδηλώνοντας την εφήμερη φύση της ζωής σαν χρωματιστό κυματισμό.

Ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ζει στην Τρίπολη Αρκαδίας. Εμπνευσμένος από τα τοπία της Ελλάδας, επικεντρώνεται σε εικόνες που εξυμνούν την ανθρώπινη συνείδηση ως εκλεπτυσμένη δημιουργία της φύσης. Σκοπός του είναι η δημιουργία έργων, όλα τα στάδια παρασκευής των οποίων, όπως η λήψη της εικόνας, η επεξεργασία της, η επιλογή χαρτιών και η εκτύπωση, να γίνονται από τον ίδιο τον δημιουργό, προκειμένου τα υλικά χαρακτηριστικά του κάθε έργου να δρουν ενισχυτικά στο φωτογραφικό ίχνος.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης και επίσημων αργιών, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.


NEWSLETTER