Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 17:09

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο φταίχτης»

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο φταίχτης»

To βιβλίο της Εύας Μ. Μαθιουδάκη και του Κωστή Σχιζάκη με τίτλο «Ο φταίχτης» θα παρουσιάσουν σήμερα Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Κοφτερού (ποιήτρια), η Χαρά Νικολακοπούλου (φιλόλογος – συγγραφέας) και η Εύα Μ. Μαθιουδάκη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «Ρεμπέντεχνον».

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων «κόλπων», προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982. Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;

Ενα μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ενα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος.

 

ΕΥΑ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ

Η Εύα M. Μαθιουδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Αμβούργο. Εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε η πρώτη της νουβέλα «Αυτός ο ένας, ο Αρίστος» και το 2017 η συλλογή διηγημάτων «Μικρά πείσματα». Αρθρα της για την ελληνική χλωρίδα δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

 


ΚΩΣΤΗΣ ΣΧΙΖΑΚΗΣ

Ο Κωστής Σχιζάκης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Ιδρυσε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με το οποίο ασχολείται καθημερινά από το 2006. Το 1988 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Τα παρά προσδοκίαν». Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Παλίμψηστο» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


NEWSLETTER