Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:56

“Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης” έρχεται στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
“Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης” έρχεται στην Καλαμάτα

 

Η παιδική παράσταση “Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης” σε σκηνοθεσία του Χάρη Σώζου έρχεται στην Καλαμάτα το Σάββατο 26/10 για δύο παραστάσεις στις 5 μ.μ. και στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

Πρόκειται για ένα έργο εκπαιδευτικό και διαδραστικό, γραμμένο με πολύ φροντίδα. Βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Βασική επιθυμία της Θεατρικής Επιχείρησης Ε. Μπάστα η οποία παρουσιάζει το έργο σε όλη την Ελλάδα, ήταν εξαρχής να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά και μάλιστα με ένα θέμα που προβληματίζει, όχι μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Κάπτεν Χουκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο και αναλαμβάνει διάφορες... βρομοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ότι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες». Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ περνώντας από τις διάφορες αίθουσες μαθαίνουν για διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες και την Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σκηνοθεσία/ Επιμέλεια Κειμένου: Χάρης Σώζος, Κείμενο: Θοδωρής Ραχιώτης, Σκηνικά: Κάρολος Ρουμούσης, Μουσική: Λεωνίδας Σώζος, Χορογραφίες: Μελίνα Μαρνέρου, Παραγωγη: Θεατρική Επιχείρηση Ε. Μπάστα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κυζούλης, Κίμωνας Δούσης, Μαριέττα Βασιλάκη, Ελισάβετ Δελακά, Τάσος Σαρδέλης.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6942 644 546.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr


NEWSLETTER