Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 07:54

Εκθεση λιθογραφιών στο Μουσείο Κατσουλίδη (βίντεο)

 

Εκθεση λιθογραφιών Ελλήνων καλλιτεχνών 1940-1941 με θέμα “Ο Ελληνο-ιταλικός πόλεμος” πραγματοποιείται στη Μεσσήνη, στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, από σήμερα μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης που έχει ελεύθερη είσοδο, είναι καθημερινά 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, με την Τρίτη κλειστά. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για συλλογή των Νικήτα και Ευαγγελίας Σταυρινάκη και η σκηνοθετική παρουσίαση των έργων είναι του Γιάννη Γρηγορόπουλου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι πολλοί καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από εκείνη την εποχή, κάλεσε τον κόσμο να απολαύσει αυτά τα αριστουργήματα και παρατήρησε πως με παρέμβαση του Τ. Κατσουλίδη η έκθεση ήρθε στην πόλη δωρεάν.

Ο Τάκης Κατσουλίδης επεσήμανε ότι η έκθεση θα έχει καινοτομία, θα υπάρχουν προβολές σε μεγέθυνση για να μείνουν στη μνήμη των μαθητών - επισκεπτών.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης εξέφρασε ικανοποίηση για την οργάνωση της έκθεσης και ανήγγειλε και άλλες εκδηλώσεις, όπως την περιήγηση με τίτλο “Το Νησί στο φως της ιστορίας”, μεθαύριο Κυριακή με εκκίνηση στις 11 το πρωί, στην Πανηγυρίστρα, με ξεναγό τον Ηλία Μπιτσάνη.