Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 10:52

Ανακηρύσσεται το Σάββατο: Επίτιμη δημότισσα Μεσσήνης η ποιήτρια Κική Δημουλά

Γράφτηκε από την
Ανακηρύσσεται το Σάββατο: Επίτιμη δημότισσα Μεσσήνης η ποιήτρια Κική Δημουλά

Στο Δημαρχείο θα γίνει αν βρέχει η τελετή ανακήρυξης ως επίτιμου δημότισσα  Μεσσήνης της ποιήτριας Κικής Δημουλά, αντί της Αρχαίας Μεσσήνης όπως είναι προγραμματισμένη. Πάντως αν όλα πάνε καλά καιρικά, η ανακήρυξη της καταγόμενης από τη Μεσσήνη Κικής Δημουλά σε επίτιμη δημότη της πόλης, θα γίνει αυτό το Σάββατο και ώρα 7.30 το απόγευμα, στο Εκκλησιαστήριο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στη σημαίνουσα προσωπικότητα της Κικής Δημουλά. “Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την ποιητική της αξία αποφάσισε να ανακηρύξει την κ. Δημουλά επίτιμη δημότη της Μεσσήνης, παραδίδοντάς της το χρυσό κλειδί της πόλης στην επικείμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν της. Είναι μια σημαντική προσωπικότητα από την πόλη της Μεσσήνης και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό”, ανέφερε συγκεκριμένα. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και αναφέρθηκαν στο έργο της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ψαρούλης, η πρόεδρος της Φιλαρμονικής Μεσσήνης Φιλάνθη Καμαρινοπούλου και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου “Αρχαία Μεσσήνη” Γιώργος Δαβίλλας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας από τον συνθέτη Νίκο Ξανθούλη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Διονύσης Μαλούχος θα συνοδεύσει στο πιάνο την σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη στα ποιήματα: "1η Απριλίου", "Χαίρε ποτέ", "Κική" (ορχηστρικό), "Στη φιλοξενία", "Ονειροκρίτης", "Ερεβος", "Ραντεβού με μιαν άγνωστη".
Επίσης, ο αρχισυντάκτης της "Ε" και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης θα αναφερθεί στην καταγωγή και τη σχέση της Κικής Δημουλά με τη Μεσσήνη, αιτιολογώντας το σκοπό της εκδήλωσης.

Ν.Κ.


NEWSLETTER