Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 22:45

Παρουσίαση βιβλίου της Βάνας Πράνταλου στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

Το βιβλίο της Βάνας Πράνταλου με τίτλο "Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια" θα παρουσιάσουν αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. οι εκδόσεις “Πηγή” στην αίθουσα εκδηλώσεων "Νεφέλη" Μιχαήλ Τσέλιου στη Μεσσήνη (Δαρειώτου 15).

Για το βιβλίο εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσει η Ιωάννα Περιβολάρη (φιλόλογος) και η Τζούλια Μαλλιαρού (δημοσιογράφος) η οποία θα συντονίσει και την παρουσίαση.

Οπως τόνισε στην “Ε”  η συγγραφέας “το βιβλίο που θα παρουσιαστεί είναι η συνέχεια του βιβλίου «Αστερινή: Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών», του πρώτου σκέλους της σειράς, το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2018. Το πρώτο βιβλίο είναι μια περιπέτεια φαντασίας η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 15 ετών και άνω και φυσικά σε ενηλίκους καθώς πρόκειται για μια περιπέτεια όπου έχει αρκετές φιλοσοφικές προεκτάσεις και κάποια ερωτήματα τα οποία δεν ξέρω αν απαντώνται αλλά τουλάχιστον δίνουν κάποιες απόψεις, σημείωσε η κ. Πράνταλου. “Για παράδειγμα υπάρχουν ερωτήματα για το τι γίνεται η ψυχή όταν ο άνθρωπος πεθαίνει, τι είναι το καλό και τι το κακό. Το βιβλίο εν ολίγοις πραγματεύεται μέσα από τις περιπέτειες δύο φίλων της Αστερινής και του Καρμέλο, περνώντας το ερώτημα για το αν οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν οι ίδιοι Θεοί του εαυτού τους, δηλαδή αν με την καλοσύνη μπορούν να γίνουν οι ίδιοι κάτι σαν τον Θεό τον οποίο λατρεύουν” επισήμανε χαρακτηριστικά. Στο δεύτερο βιβλίο τη σκυτάλη παίρνει μια άλλη παρέα, ένα ζευγάρι φίλων ο Αρης και η Ελένη οι οποίοι συνεχίζουν την αναζήτηση που τα δύο πρώτα παιδιά άφησαν για κάποιους λόγους στη μέση. Σε όλη αυτή την περιπέτεια υπάρχει ένας σκύλος ο Καίσαρας και μια γάτα η Κλεοπάτρα οι οποίοι από τα πρώτα μέχρι τα τελευταία παιδιά της σειράς είναι παραστάτες του καλού και τα βοηθούν στο να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας τον αγώνα και τη μάχη που δίνουν. Όπως ανέφερε η Βάνα Πράνταλου, το τέλος της Αστερινής είναι ανοιχτό και σκέφτεται κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρξει και τρίτο βιβλίο ως συνέχεια των δύο προαναφερόμενων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Βάνα Πράνταλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσήνη. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στην Αθήνα όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια. Είναι παντρεμένη και ζει στις Αλυκές Βόλου. Το βιβλίο «Αστερινή: Κοσμοδίνες και Χρονοδρόμια» είναι το δεύτερο έργο της, από τον εκδοτικό οίκο “Πηγή” και αποτελεί το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της, «Αστερινή: Ταξίδι στον Κόσμο των Ψυχών», που εκδόθηκε το 2018, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Τα διηγήματά της «Το Αγρίμι» και «Τα χεράκια» έχουν διακριθεί και περιληφθεί στους συλλογικούς τόμους με διηγήματα φαντασίας Έπος Φαντασίας ΙΙ και ΙΙΙ αντίστοιχα, των εκδόσεων iWrite. Αυτόν το καιρό γράφει το τρίτο της μυθιστόρημα. Όταν δεν δουλεύει και δεν γράφει, της αρέσει να περπατά στη θάλασσα, να φροντίζει τα αδέσποτα και να διαβάζει παραμύθια, σε μικρά και μεγάλα παιδιά.