Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 07:53

Πολύ καλές εντυπώσεις το “La Nonna” της “Fraction” - Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις

Γράφτηκε από την

 

Την παράσταση “La Nonna” ανεβάζει έως την Κυριακή στις 9.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Θεατρική Ομάδα “Fraction”.

Το έργο του συγγραφέα Ρομπέρτο Κόσα έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή, έχοντας δεχτεί μέχρι σήμερα πολύ καλές κριτικές.

Η ιστορία μιας οικογένειας που γίνεται έρμαιο της βουλιμικής γιαγιάς, σύμβολο της αδηφάγας εξουσίας, θα μπορούσε ίσως να είναι η ιστορία μια ολόκληρης κοινωνίας σε ηθική κατάπτωση. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις αδυναμίες τους, υποκύπτουν σε πάθη προκειμένου να επιβιώσουν και οδηγούνται σε πράξεις για τις οποίες θα δεχτούν τις συνέπειες. Στην παράσταση το χιούμορ και την ειρωνεία διαδέχονται η απόγνωση και το δράμα. Η σουρεάλ μαύρη κωμωδία φέρνει επί σκηνής ήρωες με προσωπικότητες που όλοι μας έχουμε συναντήσει αλλά αναδεικνύει τη φοβερή εξέλιξή τους σε συνθήκες κρίσης, σε απόλυτα υποχείρια της «γιαγιάς – εξουσίας» που καταβροχθίζει τα πάντα και εντέλει τους πάντες. Μέχρι πού θα φτάσουν για να γλιτώσουν από τη βουλιμική μανία της; Τι θα κάνουν προκειμένου να επιβιώσουν;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ρουμελιώτης. Σκηνικά: Δημήτρης Μπιτσώνης και Βασίλης Μπιτσώνης. Σκηνογραφία: Εύη Μπούνα. Ηχος – Φώτα: Χρήστος Κουτσαϊμάνης – Γιάννης Γιάνναρος. Μουσική Επιμέλεια: Σπύρος Ρουμελιώτης. Graphic Design: dk design / graphics + media. Φωτογραφική Επιμέλεια: Κώστας Κορομηλάς. Μακιγιάζ: Δήμητρα Φιλοσόφου.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Μαρία Παπαδοπούλου, Μαρία Θεοδωρακάκου, Βασίλης Μπιτσώνης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Εύη Μπούνα, Κώστας Κουτσουμπός, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: 10 ευρώ για ενήλικες και 8 για εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων και ανέργων (με την προσκόμιση στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών και της κάρτας ανεργίας).