Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 10:48

Καλαμάτα: “Η κιθάρα της πόλης” την Κυριακή στη Φιλαρμονική

Γράφτηκε από την

 

Gala κιθάρας με τίτλο “Η κιθάρα της πόλης” διοργανώνει την Κυριακή στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε προς όλους τους καθηγητές κιθάρας που διδάσκουν σε Ωδεία της πόλης.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Χόχωλης, Θοδωρής Παναγόπουλος και Αντώνης Κουφουδάκης, παρουσιάζοντας έργα των L.Brouwer, R.Dyens, I. Albeniz, M.C.Tedesco και του Θ. Παναγόπουλου. Πιάνο θα παίξει σε φιλική συμμετοχή ο Λουκάς Γεώργας. Την ίδια βραδιά το Φεστιβάλ Κιθάρας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών θα φιλοξενήσει τον Παναγιώτη Τζώρτζη με έργα των J.Dowland, N.Pagannini κ.ά., ο οποίος απέσπασε το Ά Βραβείο στον 8ο Διαγωνισμό Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Η είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ ενώ προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που διαρκούν από τον Νοέμβριο έως και τον Απρίλιο με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας -και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

- "Duo Melis Guitar Recital" το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

- "Duo Melis «Masterclass»” την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

- “Η μουσική των ποιητών” το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

- “«Ρεσιτάλ κιθάρας» με το Δημήτρη Κοτρωνάκη” το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο Studio του Μεγάρου Χορού.

- "«Masterclass» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη" την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

- "Η φωνή του Μπάμπη Τσέρτου συναντά την κιθάρα του Μιχαηλάγγελου Νιάρχου" το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

- "Η φλόγα του flamenco στην Καλαμάτα" την Κυριακή 26 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.