Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:50

Παιδική παράσταση "Ρουμπελστίλτσκιν" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Παιδική παράσταση "Ρουμπελστίλτσκιν" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Την παιδική παράσταση με τίτλο "Ρουμπελστίλτσκιν" σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει το Μικρό Θέατρο Λάρισας αύριο, Σάββατο στις 5.15 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θόδωρος Αγγελόπουλος”.

Πρόκειται για ένα παραμύθι των αδελφών Γκριμ, σχεδόν 4.000 ετών, που ακόμα και σήμερα μπορεί να διδάξει στο σύγχρονο άνθρωπο πόσο πολύ μπορεί να κοστίσει στη ζωή του η απληστία. Η παράσταση είναι διάρκειας 80 λεπτών, με ένα διάλειμμα 10 λεπτών.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο βασιλιάς μέσα από την σπάταλη ζωή του χάνει όλο το χρυσάφι του βασιλείου του. Οι υπήκοοι τον κατηγορούν για την δική τους δυστυχία και η βασιλομήτωρ τον συμβουλεύει να βρει μια καλή σύζυγο και να συμμαζέψει όλα τα κακώς κείμενα. Οταν μαθαίνει πως η κόρη ενός μυλωνά μπορεί να γνέφει χρυσάφι από άχυρο ο βασιλιάς δίνει εντολή να την φέρουν αμέσως στο παλάτι. Η κόρη πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτά που καυχιέται ο πατέρας της και με τη βοήθεια ενός ξωτικού, του Ρουμπελστιλτσκιν, τα καταφέρνει. Το τίμημα όμως για την βοήθεια του ξωτικού θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο είχε υπολογίσει.

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Aρης Πλιός, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Κατερίνα Γρηγορίου και Νίκος Παπαγιάννης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης, Σκηνογραφία: Εμμανουέλα Αλφιέρη, Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Γκολαντάς, Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, Ειδικές Κατασκευές: Σάκης Ασημακόπουλος, Τεχνικός Σκηνής: Σάκης Γραμμένος, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καρατζιός, Ζωγραφική: Μίνα Ασημακοπούλου.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί ως εξής: Προπώληση 8 ευρώ στο Πνευματικό Κέντρο, τηλεφωνικά στο 27210 87902 και στο viva.gr και 10 ευρώ στο ταμείο.


NEWSLETTER