Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 17:00

Το Φεστιβάλ Κιθάρας φέρνει τους "Duo Melis"

Γράφτηκε από την

Συναυλία με το συγκρότημα "Duo Melis" θα δοθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου “Θ. Αγγελόπουλος”, στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.

Ο Αλέξης Μουζουράκης και η Susana Prieto από την Ισπανία όπου αποτελούν τους "Duo Melis", έχουν κατακτήσει Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες, όπως τις Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie, Bayerische Kammerphilharmonie, Radio Orchestra of Bucharest, καθώς και με την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Leo Brouwer. Οι δυο τους θα ταξιδέψουν το κοινό με έργα των A. Piazzolla, J. Rodrigo, A. D. Lhoyer, D. Scarlatti, E. Granados και A. E. Ginastera. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. θα γίνει στον ίδιο χώρο masterclass από τους δύο καλλιτέχνες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τους σπουδαίους σολίστ, ενώ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο, την ερμηνεία και την τεχνική. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος. Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6977629389.

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.