Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 09:54

3.500 Μικρασιάτες τον Ιούλιο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
3.500 Μικρασιάτες τον Ιούλιο στην Καλαμάτα

 

Περισσότερα από 3.500 άτομα αναμένονται τον Ιούλιο στην Καλαμάτα στο 3ο Πανελλήνιο Συναπάντημα Μικρασιατικών Συλλόγων, το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2020.

Η Ομοσπονδία Μικρασιατικών Συλλόγων Ελλάδας ανέθεσε στο Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας τη διοργάνωσή του στο πλαίσιο εκδήλωσης των Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. 

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών της Καλαμάτας Αργυρούλα Μητράκου απηύθυνε κάλεσμα προς τους Μικρασιατικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας και τον κόσμο να συμμετέχουν στην προσπάθεια προσφέροντας εθελοντικά στην προετοιμασία της διοργάνωσης. Προανήγγειλε επίσης ότι το διήμερο του Ιουλίου θα δοθεί επίσημα στον συνοικισμό Κορδία η ονοματοδοσία Νέα Ιωνία.

Ο γραμματέας του συλλόγου Τάσος Μπουκουβάλας είπε πως είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογό τους να αναλάβει τη διοργάνωση μιας γιορτής που ενισχύει την ύπαρξη και τη συνέχεια του μικρασιατικού πολιτισμού. Κι επειδή ο κόσμος θα είναι πολύς και από όλη την Ελλάδα απηύθυνε και αυτός με τη σειρά του κάλεσμα σε εθελοντές, οι οποίοι μπορούν για να εγγραφούν και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις προετοιμασίες για τη διοργάνωση, να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου, Κανάρη 11 Καλαμάτα ή στη Γραμματεία Συμμετοχών στα τηλ. 27210 28945 και 6906-565693.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης η αντιπρόεδρος Τασία Νταμάτη και ο ταμίας του συλλόγου Νίκος Γραμματικός.

Ν.Κ.   


NEWSLETTER