Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 15:28

Αρέσει η παράσταση “Αλίμονο στους νέους” από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Γράφτηκε από τον

 

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή το βράδυ το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο με την παράσταση “Αλίμονο στους νέους”, στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, δίνοντας δύο ακόμη παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή.

Μια δουλειά που είναι εξολοκλήρου δημιούργημα του ΤΕΘ αφού και η διασκευή και σκηνοθεσία, του έργο των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου, έγινε από τον Γιάννη Αλεξανδρόπουλο που είναι από τα ιδρυτικά του μέλη. Μια παράσταση που κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού χαρίζοντας άφθονο γέλιο με καταπληκτικές ερμηνείες από νέους και παλιότερους ηθοποιούς του ΤΕΘ. Ένα έργο που μέσα από τον κωμικό του χαρακτήρα θέτει και σημαντικούς προβληματισμούς αλλά και διλήμματα, μεταξύ νιότης και πλούτου, τα οποία αντιπαλεύουν για την καρδιά μιας όμορφης κοπέλας, η επιλογή της οποίας και της οικογένειας της βάζει στη ζυγαριά αυτά τα δύο. Ενώ μας δείχνει μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει κάποιος για να κερδίσει τη νιότη, ακόμη και να πουλήσει τη ζωή του στο διάβολο. Η υπόθεση στην ουσία αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ.

Όλα αυτά όμως με καταπληκτική απόδοση από τους ηθοποιούς του ΤΕΘ και την σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Αλεξανδρόπουλου καθώς ο κωμικός χαρακτήρας του έργου και η σοβαρότητα ισορροπούν αρμονικά.

 

25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Αυτό πάντως που έχει σημασία για το ΤΕΘ είναι ότι πλέον συμπλήρωσε 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας, 25 χρόνια παραγωγής πολιτισμού για την περιοχή και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό του ότι μπορεί συνεχώς να ανανεώνεται με νέους ηθοποιούς που κάθε χρόνο τολμούν ανεβαίνουν στο σανίδι και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Πέρα όμως από τους ηθοποιούς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όπως τόνισε η πρόεδρος του ΤΕΘ στην πρεμιέρα Ιζαμπέλλα Μπάχμαν όσο και ο σκηνοθέτης Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ο κόσμος της περιοχής είναι αυτός που το έχει κρατήσει ζωντανό, η ανταπόκριση του κοινού κάθε χρόνο στις παραστάσεις που ανεβάζουν και φυσικά οι χορηγοί που όλα αυτά τα χρόνια το υποστηρίζουν οικονομικά.

Είναι μια παράσταση που αξίζει να δείτε και θα έχετε την ευκαιρία να την δείτε στις 24,25 και 26 του μηνός, επίσης στο «Αλέκος Παπαδόπουλος» στις 9 ώρα το βράδυ.

Κ.Μπ.