Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 10:14

Διαγωνισμός ζωγραφικής για μια θέση στην έκθεση του Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμός ζωγραφικής για μια θέση στην έκθεση του Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

 

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Είμαι... Πώς βλέπω τον εαυτό μου» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα έχουν τα παιδιά της Καλαμάτας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τις 28 Φεβρουαρίου και τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα δουν τα έργα τους σε έκθεση ζωγραφικής στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Πρόκειται για τον 7ο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου που γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας! Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ή ατομικές ή μέσω σχολείου.

Με τίτλο «Είμαι... Πώς βλέπω τον εαυτό μου»  ο φετινός, 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι, με αφορμή…. έναν καθρέφτη. 

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός”.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι: Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός), Νικομάχη Καρακωνστάνογλου (γλύπτρια), Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος), Πολύνα Κοσμαδακη (επιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη), Χαρά Μαραντίδου (Αρχιτέκτων εικαστικός).

Τα έργα των παιδιών από Αθήνα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Ωδείο Αθηνών τον Μάϊο, ενώ τα έργα των παιδιών από Καλαμάτα  θα παρουσιαστούν σε έκθεση  που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τον Ιούλιο!

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα βήματα για να συμμετέχει κάποιος, είναι: 1. Μπες στο https://cycladic.gr/paidikos-diagonismos. 2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4. 3. Ζωγράφισε πώς βλέπεις τον εαυτό σου. 4. Στείλε το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικώς.

Μέσα στο περίγραμμα του καθρέφτη μπορείς να περιγράψεις τις σκέψεις σου, να ζωγραφίσεις το πορτραίτο σου ή να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία και να εκφραστείς όπως εσύ θέλεις!

Διάλεξε τα χρώματα και τα υλικά που σου αρέσουν και ζωγράφισε τον εαυτό σου όπως τον βλέπεις, όπως θα ήθελες να σε βλέπουν οι άλλοι ή όπως θα ονειρευόσουν να τον δεις. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός! To έπαθλο για τους νικητές και φέτος θα είναι ένα Cycladic Art Box!

(Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα. Υ/Ο:

Αγγελική Βλαχάκη/Παιδικός Διαγωνισμός Τ 210 7228321-3 www.cycladic.gr).

 

(Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν)


NEWSLETTER