Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 18:02

Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης: Ο «Λαστιχένιος κόσμος» έρχεται στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης: Ο «Λαστιχένιος κόσμος» έρχεται στην Καλαμάτα

Την κωμωδία με τίτλο «Λαστιχένιος κόσμος» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ρήγα Φλώρου θα ανεβάσει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το έργο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μια ρίζα του μικρού γνωστού μονόπρακτου έργου «Λαστιχένιο φέρετρο». Το μυθολογικό του στοιχείο δημιουργεί μια νέα κατεύθυνση, αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε διαφορετική δραματουργική φόρμα με νέα πρόσωπα, με νέες κοινωνικές, φιλοσοφικές και χιουμοριστικές προεκτάσεις. Με αυτό τον τρόπο ορίζεται ως ένα νέο έργο. Ο «Λαστιχένιος κόσμος» ανοίγεται σε μια πολιτική κριτική, σε μια ωμή φιλοσοφική ενατένιση, σ΄ ένα σαρκασμό της κοινωνίας. Πρόκειται για μια σουρεαλιστική κωμωδία που σε πρώτο επίπεδο ριγεί υπερβολικά και αυτοσυντηρείται με τον γέλωτα, ενώ σε δεύτερο επίπεδο η ζωή, ο θάνατος και η ευτυχία, ως φαινόμενα, αιτήματα και υπαρξιακά προβλήματα παλεύουν στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου και σφιχταγκαλιάζονται πάνω στο λευκό χιόνι… του κωμικοτραγικού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Βασίλειος Ρήγα Φλώρος γεννήθηκε το 1967 στην Καλαμάτα. Η καταγωγή του είναι από το Παλαιόκαστρο (Ξηροκάσι - Μακροχώρι) Μεσσηνίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, θέατρο και θεατρικό παιχνίδι στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχωτής σε βιωματικές ομάδες δημιουργικής δράσης. Έχει γράψει δοκίμια και ποίηση, καθώς και θεατρικά έργα, ορισμένα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές. Είναι μέλος του ΣΕΗ και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Βασίλειος Ρ. Φλώρος, Σκηνογραφία: Σωτήρης Μπελιάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Πόπη Δημοπούλου, Επιμέλεια κοστουμιών: Ρούλα Σπυροπούλου, Μουσική επιμέλεια: Νίκος Πεζούλας, Χειρισμός ήχου: Αντρέας Χίνης, Επιμέλεια προγράμματος: Πόπη Δημοπούλου, Σχεδιασμός αφίσας: Κωνσταντίνος Μπελιάς, Χειρισμός φωτισμού: Αντρέας Χίνης.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ

Ελένη: Μαρία Κουρέτα, Γριά: Χρήστος Κασσελούρης, Δαλιδά: Κωνσταντίνα Μασούρα, Γιώτα: Βάσω Λύγουρη, Βάσω: Δήμητρα Δάρρα, Αννα: Ρούλα Σπυροπούλου, Νεκροθάφτης: Παναγιώτης Ζούζουλας, Πεθαμένος: Παρασκευάς Καραθανάσης, Φιλόσοφος: Κατερίνα Λέφα.


NEWSLETTER