Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 14:19

«Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Μικρό Θέατρο Χορν

Γράφτηκε από την

Στο Μικρό Θέατρο Χορν παρουσιάζεται εδώ και λίγες μέρες το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με «Κάρολος Κουν» Χρήστου Σουγάρη.

Μπορεί ένα σπίτι να πεθάνει; Και μάλιστα από πνευμονικό οίδημα; Οι γλωσσομαθείς βιβλιόφιλες κατσαρίδες, τα σκουλήκια που τρώνε τα έπιπλα, και οι νεκροί που κατοικούν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, έχουν δικαιώματα πάνω του;

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης κλείνει το μάτι στον Μπέκετ, τον Ιψεν και τον Τσέχωφ, και αφηγείται με τρόπο αλληγορικό την ιστορία μιας οικογένειας που χρόνια τώρα τρώει η ίδια τα σωθικά της. Το νεοκλασικό της σπίτι με το ένδοξο παρελθόν, ως περιουσιακό στοιχείο, διεκδικείται με διάφορους τρόπους - τόσο από τους φυσικούς ιδιοκτήτες όσο και από νεόπλουτους ''εισβολείς''. Τα σκουληκοφαγωμένα έπιπλα-αντίκες, είτε έχουν πουληθεί όσο όσο είτε χρησιμοποιούνται ως βιτρίνα, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε το ''σπίτι'' να παραμείνει στη θέση του, αντί να δοθεί αντιπαροχή με σκοπό την ανέγερση shopping center, πολυκατοικίας κτλ.

Στο τέλος της διαδρομής όμως, αυτός ο ''εμφύλιος'' και το ατέλειωτο ξεπούλημα αυθεντικών και μη περιουσιακών στοιχείων, καθώς και προσωπικών αξιών, θα αφήσει μόνο ηττημένους.

Και η σιωπή θα επιστρέψει ικανοποιημένη στη θέση της.

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάρις Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αλέξανδρος Βάρθης

 

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΝ

Αμερικής 10, Κολωνάκι

Τηλ.: 2111826479

και 210 5232097

 

Τετάρτη, Κυριακή 6.15 μ.μ. / Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 μ.μ.

Προπώληση: www.viva.gr