Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 14:18

Παρουσιάζεται βιβλίο του Βασίλη Καπελλιέρη

Γράφτηκε από την
Παρουσιάζεται βιβλίο του Βασίλη Καπελλιέρη

Το βιβλίο του Βασίλη Καπελλιέρη με τίτλο «Σύνθεση» θα παρουσιάσουν σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ. οι εκδόσεις «Πηγή» στον πολυχώρο «Phaos» (Σφακτηρίας 18).

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Από τη δουλειά έως το σπίτι -αν είστε ειλικρινείς, θα καταλάβετε γιατί αυτό συμβαίνει και εκεί- σχέσεις εξουσίας διαμορφώνονται. Βυθισμένοι σε αυτές είμαστε και ας κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Θεοί ρυθμίζουν τη μοίρα μας, πολιτικοί τις τύχες μας, αν και αυτοί ξέρουν· άλλοι τους ελέγχουν κι αυτούς. Όλοι μας το ξέρουμε, μάλλον όλοι μας κάνουμε πως δεν συμβαίνει. Σχέσεις οικογενειακές, κοινωνικές και πολιτικές, σχέσεις με τον ίδιο μας τον εαυτό και το κερασάκι στην τούρτα; Ο κανόνας της χειραγώγησης. Τι θα γινόταν αν βγαίναμε έξω απ’ αυτόν; Έστω, μόνο ένας. Ένας κεντρικός ήρωας με υπαρξιακά ερωτήματα, μια μηχανή του χρόνου με όχημα τη φαντασία και εργαλείο έναν ανθρώπινο εγκέφαλο και στο προσκήνιο, θραύσματα ελληνικής και σύγχρονης ιστορίας. Και πάνω απ’ όλα; Ο κόσμος της κλιματικής ανισορροπίας των Ολύμπιων Θεών. Αγάδες αυτοί πάνω απ’ τα κεφάλια μας κινούν τα νήματα, μην ξεγελιέστε… Όπως προείπα, αυτό που κρατάτε είναι ένα βιβλίο καθηλωτικής εξουσίας.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΛΛΙΕΡΗΣ

Ο Βασίλης Καπελλιέρης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Vrije Universiteit van Amsterdam. Η «Σύνθεση» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


NEWSLETTER