Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 15:19

Από την Κυπαρισσία στη Θεσσαλονίκη “Το Ηδύφωνον”

Γράφτηκε από τον

Στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ και πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 του μηνός.

«Το Ηδύφωνον» μάγεψε κυριολεκτικά το πλήθος των ακροατών, αφήνοντας εξαίρετες εντυπώσεις κι αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές, τόσο από ανθρώπους των τεχνών και της μουσικής που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, όσο και από άτομα της πολιτικής ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ ανήλθε σε 2.500 καλλιτέχνες, καθώς συμμετείχαν συγκροτήματα από Πολωνία, Κίνα, Βουλγαρία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, αλλά και από Αργολίδα, Κέρκυρα, Καστοριά, Φθιώτιδα, Εβρο, Χαλκιδική, Γρεβενά, Μεσσηνία, Αρτα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Πέλλα, Βοιωτία, Ξάνθη, Αττική, Λακωνία, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάφο και Λευκωσία.

Να σημειωθεί ότι το Μάιο του 2018 το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» είχε συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το Φεβρουάριο του 2019 συμμετέχοντας στον β’ πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής “Art & Art Festival”, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, απέσπασε το β’ βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» και το αργυρό μετάλλιο.

Κ.Μπ.