Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 07:54

«Εμφύλια Έπη» ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την
«Εμφύλια Έπη» ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ

 

Το έργο του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου «Εμφύλια Έπη» θα ανεβάζει  κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8 μ.μ. το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, έως τις 29 Μαρτίου.

 Η παράσταση, η οποία θα κάνει πρεμιέρα αύριο, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας». Τα «Εμφύλια Έπη» παρουσιάζονται για δεύτερη χρονιά μετά την θριαμβευτική περυσινή τους έναρξη στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τις παραστάσεις, με ενθουσιώδη υποδοχή, στην Νίκαια της Γαλλίας. Ολοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από την Χρυσάνθη Δούζη σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη, η μουσική του Δημήτρη Οικονομάκη, η επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών της Ελένης Μανωλοπούλου και το video της Χρυσούλας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη. Μουσικός επί σκηνής θα είναι ο Δημήτρης Μπακέας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Δύο θέματα κυριαρχούν στις τέσσερις ενότητες που συναποτελούν το έργο: η αλαζονεία της εξουσίας και η προδοσία. Τα θέματα αυτά αναδύονται μέσα από τα αφηγήματα τεσσάρων πρωταγωνιστών της ελληνικής ιστορίας που αναπτύσσονται σε ισάριθμες ενότητες με κοινό φόντο τον εμφύλιο πόλεμο: Αλκιβιάδης (5ος αι. π.Χ.) – Δημήτριος Παλαιολόγος (15ος αι.) – Οδυσσέας Ανδρούτσος (19ος αι.) – Νίκος Ζαχαριάδης (20ός αι.). Οι τέσσερις πρωταγωνιστές δρουν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, σε συνάρτηση με διεθνή πρόσωπα και κινήματα της εποχής του ο καθένας. Ολοι τους είναι θύτες και θύματα μαζί, σαν πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας, στα οποία αναγνωρίζουμε σύμβολα με παγκόσμια ισχύ και οικουμενικό ενδιαφέρον.

Η τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί στα 12 ευρώ και για ειδικές κατηγορίες στα 8. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ: 2721 082616.


NEWSLETTER