Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 20:09

"Σιγά... γκρεμός" από το "ΣΥΝ ΕΝΑ - Μιχάλης Τούμπουρος"

"Σιγά... γκρεμός" από το "ΣΥΝ ΕΝΑ - Μιχάλης Τούμπουρος"

Το Θεατρικό Σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ έχει ήδη ξεκινήσει, τις πρόβες για το ανέβασμα της χειμερινής παραγωγής του.

Πρόκειται για μια συρραφή των θεατρικών έργων του Λάκη Λαζόπουλου «Που πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών» με τίτλο «ΣΙΓΑ …ΓΚΡΕΜΟΣ» σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και μουσική Μιχάλη Τούμπουρου. Το «ΣΙΓΑ …ΓΚΡΕΜΟΣ» με το χαρακτηριστικά καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ του Λάκη Λαζόπουλου, πραγματεύεται την ιστορία των προσώπων των θεατρικών του έργων «Που πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών», τα οποία αυτά πρόσωπα, ζώντας στο «μεγαλειώδες» πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, ως «περήφανοι» εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ, έρχονται σήμερα να καταθέσουν την διάψευση των ονείρων τους, την συντριβή των επιθυμιών τους, βιώνοντας την οικονομική κρίση και των ραγδαίων οικονομικών ανισορροπιών, των απρόβλεπτων αλλαγών, με το ένα πόδι κυριολεκτικά στον γκρεμό, εξακολουθώντας όμως να αναπολούν και να διεκδικούν μία καλύτερη ζωή. Οι «ήρωες» αυτοί, λειτουργούν ως καθημερινοί «αναλυτές» που ερμηνεύουν λίγο ή πολύ, το εξωτερικό τους περιβάλλον, αλλά και την συμπεριφορά του εαυτού τους και των άλλων.

Επίσης, το ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ συνεχίζει τη νέα δραστηριότητά του, τα Θεατροπαιχνίδια, για το πρώτο τρίμηνο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 και νέο κύκλο από τον Ιανουάριο του 2012.

Το Μάρτιο 2013, το ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ θα κάνει αφιέρωμα στον έργο του Μιχάλη Τούμπουρου.

Ακόμα, στα άμεσα σχέδια του ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ είναι και το ανέβασμα του θεατρικού έργου του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ « Ο ΓΛΑΡΟΣ».

Οι παραστάσεις του έργου «ΣΙΓΑ … ΓΚΡΕΜΟΣ» θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Τούμπουρου και τα σκηνικά & τα κοστούμια του Κώστα Κατσουλάκη.

Βοηθοί σκηνοθέτη οι Σταυριανέα Αλέκα και Μιμίκα Τάσση.

Στην παράσταση θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι:

Δημητροπούλου – Γκόνη Βάσω, Διακουμέα Δήμητρα, Γαρδελίνου Γεωργία, Γκόνη Στέλλα, Ζούπα Ρόη, Θεοδώρου Όλγα, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Κυριακουλάκος Νίκος, Λεάκου Έφη, Λυμπεροπούλου Αλεξάνδρα, Μαραβά Βασιλική, Μέντη Ρούλα, Μελιγαλιώτης Παναγιώτης, Μιμίκος Λέανδρος, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Σταυροπούλου Ελένη, Τζιφή Μαρία, Τσαπόγας Τάκης, Τσαλαματάς Περικλής, Τσώνη Γεωργία, Χαχής Βαγγέλης, Χειλά Ειρήνη και Χρανιώτη Γωγώ.

 

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

 

Όλγα Θεοδώρου                            Αλέκα Σταυριανέα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ