Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 13:49

“Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσης” η πρώτη θερινή προβολή στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Γράφτηκε από την
“Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσης” η πρώτη θερινή προβολή στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Με την μοναδική Grace Kelly στο “Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσης” του Hitchcock, ξεκινούν οι θερινές προβολές της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Με το χιούμορ ως όχημα απόδρασης, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της είναι γεμάτο από κλασικές κομεντί από το παρελθόν, μέχρι σύγχρονες ταινίες πρώτης προβολής. Την αφίσα του καλοκαιριού επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε ο graphic designer Ντάνι Κάργας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του επόμενου διαστήματος έχει ως εξής:

- Πέμπτη 26 Ιουνίου: “Τηλεφωνήσατε ασφάλεια άμεσου δράσης”, σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock, παίζουν: Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings

21:30, “Café Cine” (Δυτική Παραλία Καλαμάτας). Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη για άτομα κάτω των 18 ετών.

- Πέμπτη 2 Ιουλίου: “Το θαύμα στο κελί 7”, σκηνοθεσία: Mehmet Ada Öztekin, παίζουν: Aras Bulut Iynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal, 21:30, Café Cine, είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

- Πέμπτη 9 Ιουλίου: “Κλέφτες και αστυνόμοι”, σκηνοθεσία: Mario Monicelli, Steno, παίζουν: Aldo Fabrizi, Totò, Ave Ninchi, 21:30, Café Cine, είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

- Πέμπτη 16 Ιουλίου: “Για όλα φταίει το γκαζόν”, σκηνοθεσία: Josiane Balaskο, παίζουν: Victoria Abril, Josiane Balasko, Alain Chabat, 21:30, Café Cine, είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

- Πέμπτη 23 Ιουλίου: “Το κόλπο του αιώνα”, σκηνοθεσία: Ariel Winograd, παίζουν: Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque, 21:30, Café Cine, είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

- Πέμπτη 30 Ιουλίου: “Κουζίνα με ψυχή”, σκηνοθεσία: Fatih Akin, παίζουν: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Pheline Roggan. 21:30, Café Cine, είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

Για το φιλμ αυτής της εβδομάδας: Ενας πρώην πρωταθλητής του τένις ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του τον απατά και σχεδιάζει να τη δολοφονήσει. Προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες της αστυνομίας, και με όπλα τον εκβιασμό και χρηματική αποζημίωση, αναθέτει τη δολοφονία της σε έναν συμμαθητή του από το κολέγιο, θεωρώντας ότι έχει σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Ο Χίτσκοκ βασισμένος στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φρέντερικ Κνοτ (το οποίο διασκεύασε ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη) παραδίδει μαθήματα μοντάζ εσωτερικού χώρου και καταγράφει με χειρουργική ακρίβεια σχέσεις και εσωτερικές σκέψεις με ηρωες ένα ζευγάρι που δεν αγαπιέται πια, τον εραστή της γυναίκας κι ένα πτώμα που πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να χρεωθεί για να επέλθει η κάθαρση. Το αποτέλεσμα; Σασπένς, αγωνία και μια εκθαμβωτική Γκρέις Κέλι σε μια ταινία για το ανέφικτο του τέλειου εγκλήματος. Η Γκρέις Κέλι ήταν υποψήφια για το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA). Το 2008 η ταινία έλαβε την 9η θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

 

Οσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας, η Λέσχη κάνει σαφή τα παρακάτω: Η είσοδος στο χώρο προβολών θα γίνεται από την μπροστά πλευρά του καταστήματος επί της οδού Ν. Πλαστήρα αρ. 9.

Προς αποφυγή συνωστισμού, η έκδοση των εισιτηρίων θα αρχίζει στις 20:45. Η ροή του κοινού κατά την είσοδο θα γίνεται εκτός του χώρου προβολών και θα τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου κατά την αναμονή, τόσο στην ουρά όσο και στο ταμείο. Οι υπεύθυνοι της προβολής θα συνοδεύουν τους θεατές στις θέσεις τους. Στους ανηλίκους θα εκδίδεται εισιτήριο μηδενικής αξίας. Δεν επιτρέπεται η δέσμευση καθισμάτων χωρίς εισιτήριο και θα τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Οταν καλυφθεί η ανώτερη επιτρεπτή πληρότητα, σταματάει η έκδοση των εισιτηρίων και κλείνει η είσοδος στο χώρο. Δεν διατίθεται POS, η πληρωμή του εισιτηρίου γίνεται μόνο με μετρητά.

Η απαιτούμενη πληρότητα του 75% του χώρου επιτρέπει τη χρήση 140 καθισμάτων. Ο χώρος θα είναι εκ των προτέρων οργανωμένος με τραπέζια των 2 και των 4 ατόμων. Παραπάνω από 4 άτομα επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για συνοδευόμενους ανήλικους.

Σε κάθε τραπέζι δύνανται να κάθονται άτομα άγνωστα μεταξύ τους, καταλαμβάνοντας ο καθένας από μία πλευρά του τραπεζιού.

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των καθισμάτων και η άσκοπη περιήγηση στο χώρο προβολής. Η προβολή θα γίνεται χωρίς διάλειμμα. Απαγορεύεται αυστηρά η παρακολούθηση της ταινίας από όρθιους, καθώς και από τις σκάλες, τους διαδρόμους και τα πεζούλια.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενους του καταστήματος και από τους υπευθύνους της Λέσχης. Απαγορεύεται το self service και η είσοδος στο κατάστημα επιτρέπεται μόνο για την χρήση της τουαλέτας, τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος και οι υπεύθυνοι της Λέσχης που έρχονται σε επαφή με το κοινό θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια.

Η παράβαση των ανωτέρω ενδέχεται να επισύρει κυρώσεις τόσο στους διοργανωτές όσο και στους θεατές.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER