Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 19:12

Γαργαλιάνοι: Επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Καπετάν Τέλλου Αγρα

Γαργαλιάνοι: Επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Καπετάν Τέλλου Αγρα

Επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Καπετάν Τέλλου Αγρα (Σαράντου Αγαπηνού) θα γίνει την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου από το Δήμο Τριφυλίας στους Γαργαλιάνους, το μέρος από όπου καταγόταν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου, στις 8.15 το απόγευμα θα γίνει παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλεως, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα. Στις 8.35 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Θα ακολουθήσει παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων.

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας χαιρετισμό θα απευθύνουν οι δήμαρχοι Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και Εδεσσας Δημήτριος Γιάννου. Ομιλία με θέμα «Ο εθνομάρτυρας Τέλλος Αγρας και το Μακεδονικό ζήτημα» θα γίνει από τον Λάμπρο Τζούμη αντιστράτηγο ε.α.

Τέλος παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Κ.Μπ.