Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 07:53

“Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή!” από τον “Ευκλή” (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
“Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή!” από τον “Ευκλή” (φωτογραφίες)

  

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των βιβλιόφιλων στην εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων του Συλλόγου Πεζοπόρων-Ορειβατών “Ευκλής” Καλαμάτας “Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή!”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του “Ευκλή”, (τέρμα Αριστομένους 56) στην Καλαμάτα. Η προσφορά βιβλίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μετά από κλήρωση 5 καινούργια βιβλία, αλλά και να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν το νέο βιβλίο του ιατρού, μαραθωνοδρόμου και ιστορικού ερευνητή Γιάννη Α. Μπίρη “Κάστρα και οχυρά στη Μεσσηνία”.

Το νέο του βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Ελευθερία” καταγράφει σε 335 σελίδες τα γνωστά και τα άγνωστα κάστρα και οχυρά στο νομό και αξίζει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε Μεσσήνιου, όπως ανέφερε στην ομιλία της η πεζοπόρος του “Ευκλή” και εμπνεύστρια της εκδήλωσης Κωνσταντίνα Δρακουλάκου.

Λίγο νωρίτερα η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Οικονομόπουλου ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή και καλωσόρισε τον κόσμο.

Η Κωνσταντίνα Δρακουλάκου, εκτός από την ιδέα αυτής της εκδήλωσης, φρόντισε επίσης να έρθει σε επαφή με τους συγγραφείς και τους εκδοτικούς οίκους, για να χαρίσουν τα 5 βιβλία για την κλήρωση.

Όσοι συμμετείχαν είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ΣΠΟΚ “Ευκλής” και την ιστορία του, μέσα από φωτογραφίες, αφίσες και αποκόμματα εφημερίδων.

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ

Τα 5 καινούργια βιβλία, τα οποία απέκτησαν οι τυχεροί της κλήρωσης, ήταν: Τέσσερα από τις εκδόσεις Γράφημα:

“To σπαθί το αυτοκράτορα”, Βύρων Αθανίτης. Πρόκειται για ένα βιβλίο ιστορικό, που απευθύνεται  στους λάτρεις της βυζαντινής ιστορίας.

“Το μεγαλείο της ψυχής”, Μαρία Καλύβα. Ενα βιβλίο που αγγίζει το πολύ ευαίσθητο θέμα  της μητρότητας.

“Πνοές από μελάνι”, Ελισάβετ Κουκουμάκα. Μια εφηβική περιπέτεια φαντασίας με κεντρικό άξονα τη φιλαναγνωσία.

“Μποστάνι Δημοκρατίας”, Αντώνης Χαριστός. Νουβέλα, η οποία διαδραματίζεται το 1981 στην επαρχιακή κοινωνία της Σαμοθράκης.

 Το πέμπτο βιβλίο ήταν του Καλύμνιου συγγραφέα Στέλιου Χαλκίτη “Ο Λούσηρος”, ένα δυνατό, ρεαλιστικό, ηθογραφικό μυθιστόρημα-ψυχογράφημα με εξαιρετική γραφή και πλοκή. Ενα βιβλίο ύμνος στη γυναίκα από τις Εκδόσεις ΖΗΤΗ.

  

Εκδόσεις «ΓΡΑΦΗΜΑ» 

Το “Γράφημα” λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσαχουρίδη και δραστηριοποιείται στον τομέα των εκδόσεων πανεπιστημιακών – επιστημονικών βιβλίων και λογοτεχνικών βιβλίων. Επίσης, εκδίδει εικονογραφημένα παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.


NEWSLETTER