Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 18:13

Σεμινάρια, masterclass και διάλεξη στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Τρία σεμινάρια, ένα masterclass και μια διάλεξη συνολικής διάρκειας πενήντα πέντε ωρών περιλαμβάνει το 26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τα οποία θα λάβουν χώρα από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου θα γίνει με προτεραιότητα την υγεία όλων των ατόμων, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας, με μέγιστο αριθμό 45 συμμετεχόντων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Σεμινάριο: Από τις 21-30 Αυγούστου “Depth Movement Workshop” με τον Edivaldo Ernesto (30 ώρες). Σε αυτό το πυκνό, δυναμικό σεμινάριο οι σπουδαστές εξερευνούν την ενέργεια και τα όριά τους, τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση προκειμένου να κατανοήσουν τί τους προσδιορίζει ως χορευτές. Επιτρέπουν στο περιβάλλον να επηρεάσει τις χορευτικές δεξιότητές τους και αναπτύσσουν εργαλεία για τη δημιουργία ρυθμών και νέων ποιοτήτων κίνησης. Κοιτάζουν βαθύτερα μέσα στο φάσμα του προσωπικού τους χορευτικού λεξιλογίου και μαθαίνουν να μεταμορφώνονται σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Εξερευνούν το partnering και τη μικρο-αφηγηματική κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις με στόχο τη μεταμόρφωση ολόκληρης της ομάδας. Μαθαίνουν πώς να είναι πραγματικά απρόβλεπτοι, πώς να ανακυκλώνουν την ενέργεια και πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως το κύριο εργαλείο τους.

Σεμινάριο: Από τις 21-23 Αυγούστου "Tell A Story" με τον Jozef Fruček (9 ώρες). Πρόκειται για ένα σεμινάριο με κεντρικό στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του performer επί σκηνής μέσω της σύνδεσης κίνησης και φωνής. Πριν την έναρξη του σεμιναρίου θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν σε επιλεγμένο κείμενο.

- Σεμινάριο: Από τις 24-25 Αυγούστου “Fighting Monkey Coordinations” με τον Jozef Fruček (6 ώρες). Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στην αίσθηση του ρυθμού σας. Ο ρυθμός είναι το σημαντικότερο προσόν στη χορευτική εκτέλεση. Θα εξοικειωθείτε με μοτίβα κίνησης που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν την ικανότητά σας να συντονίζετε την κίνησή σας. Όταν κατακτήσετε τα μοτίβα αυτά θα εκπλαγείτε με το πόσο σημαντικός είναι ο ρυθμός για τη δομή του σώματός σας, τη βελτίωση της αθλητικής σας απόδοσης και τη διασύνδεση ολόκληρου του σώματος.

Masterclass: Από τις 26-29 Αυγούστου "Fighting Monkey Practice - From the other side" με τη Λίντα Καπετανέα (8 ώρες). Πρόκειται για ένα μάθημα που εστιάζει σε βασικές ιδιότητες του σώματος, όπως το βάρος, η ελαστικότητα, η δύναμη, η πυκνότητα, και στη χρήση τους είτε σε μια απλή συνθήκη είτε σε πιο σύνθετες καταστάσεις ταχύτητας και δυναμικής.

- Διάλεξη: Σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα ανακοινωθούν σύντομα διάλεξη του Jozef Fruček με τίτλο “Risk and uncertainty – Fundamental aspects of human development” (2 ώρες). Ο Jozef Fruček, συνιδρυτής μαζί με τη Λίντα Καπετανέα της ομάδας χορού RootlessRoot και του Fighting Monkey Practice που διδάσκεται παγκοσμίως σε πανεπιστήμια, συνέδρια και ανοιχτές ερευνητικές πλατφόρμες, δίνει μια δίωρη διάλεξη ανοιχτή σε όλο το κοινό για το ρόλο της αβεβαιότητας και του κινδύνου στη δημιουργική διαδικασία, στην έρευνα και την καθημερινή εξάσκηση.

Το κόστος συμμετοχής (3 σεμινάρια, 1 masterclass και 1 διάλεξη) ανέρχεται σε 250 ευρώ. Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο τηλ. 6972 558 593 (Ιωάννα Αποστόλου) ή στείλτε το email σας στο workshops@kalamatadancefestival.gr. Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα έχουν ειδική έκπτωση για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.