Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 21:32

Καλαμάτα: Την ταινία “Το θαύμα στο κελί 7” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Την ταινία “Το θαύμα στο κελί 7” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

 

Την ταινία “Το θαύμα στο κελί 7” προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αυτή την Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. στο “Καφέ σινέ”.

Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18.

Η ταινία «Θαύμα στο κελί νο. 7» διαθέτει εκείνο το συστατικό που κερδίζει κοινό και φήμη χωρίς να χρειάζεται καμία διαφήμιση. Πραγματεύεται μια ιστορία αγάπης -ναι αρκετά κοινότυπο- μεταξύ ενός πατέρα και της κόρης του, η οποία αψηφά την εξουσία, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Ο Μέμο είναι ένας άνδρας με νοητική υστέρηση που ζει με την γιαγιά και την κόρη του, Οβα, σε κάποιο χωριό της Τουρκίας. Το μικρό κοριτσάκι λατρεύει τον μπαμπά του, παρότι είναι διαφορετικός από τους άλλους, αφού όπως της εξηγεί η γιαγιά της, εκείνη και ο Μέμο έχουν στην πραγματικότητα την ίδια ηλικία.

Το τούρκικο φιλμ κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης στην Αμερική, στη Γαλλία, και σε πολλές άλλες χώρες, κερδίζοντας αμέσως δημοσιότητα και αποθεωτικές κριτικές από το κοινό. Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα γεμάτο συναισθήματα, φτιαγμένο για να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά του κοινού.  

 


NEWSLETTER