Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 08:46

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Πάρκο και Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Πάρκο και Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

 

Εκδηλώσεις με εκλεκτούς καλλιτέχνες αλλά λιγότερη ποικιλία σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω κορονοϊού και έλλειψης χώρων περιλαμβάνει το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 47.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε αρχικά το ποσό ύψους 14.896 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού κώδικα. Σήμερα μάλιστα, το Δ.Σ. της “Φάρις” πρόκειται να επικυρώσει το πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο έχουν ως εξής:

 

ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

-15 /7: «Χορεύουμε μαζί» με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας 20:00 – 22:00

-22 /7: Μίνι Τουρνουά Μπάσκετ και Βόλεϊ για εφήβους (14 - 18 ετών) από το πρωί έως το βράδυ υπό την εποπτεία του αθλητικού φορέα σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας

-29 /7: Σινεμά με την κινηματογραφική λέσχη, 20:00 - 22:00

-5/8: Μουσική για παιδιά από το Δημοτικό Ωδείο

-12/8: Προσκοπικά μαθήματα για τη φύση και τα ζώα 19:00 - 21:00

-19/8: Aφήγηση παραμυθιών από τους παραμυθάδες: Χριστίνα Δήμιζα, Λίλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος 20:00 – 22:00. Σημείο συνάντησης στον χώρο του πατινάζ.

-26/8: Κουκλοθέατρο από την Πειραματική Σκηνή 10:00 - 22:00

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-20/7 : Κλεονίκη Δεμίρη, "Τα καλοκαιρινά" και το νέο άλμπουμ "Μαγική Συνταγή"

-22/7: Ερωφίλη & Βασίλης Γισδάκης: «Σε τυλίγω μ ένα χάδι», μαζί τους σπουδαίοι μουσικοί στο πιάνο, βιολί και κιθάρα

-27/7: Μπάμπης Τσέρτος & Ειρήνη Τουμπάκη : «Ο μήνας έχει 9», μαζί τους σπουδαίοι μουσικοί στο πιάνο, βιολί , μαντολίνο, ακορντεόν και κιθάρα και ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στην κιθάρα και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.

-29/7: Ζωή Παπαδοπούλου: Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, “Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα”, και στο σπουδαίο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, παρέα με τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, και τον κιθαρίστα Βαλάντη Καμπουρελάκο.

-3/8 : Βit για Βit Συναυλία με το συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

-5/8 : Αρετή Κετιμέ & το σχήμα «Ακούσματα Ανατολής» - Παραδοσιακά, ρεμπέτικα, Σμυρνέϊκα τραγούδια. Μαζί της σπουδαίοι μουσικοί στο ούτι, κρουστά, κανονάκι φωνή, βιολί και τσέλο.

 

Παράλληλα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα θα γίνουν συναυλίες στις Δημοτικές Ενότητες Θουρίας, Αρφαρών και Άριος με το συγκρότημα “Εκτός Απροόπτου” καθώς και στη Μικρή Μαντίνεια με το συγκρότημα “Blues Escape”. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί παιδικά θεάματα σε πέντε κοινότητες.