Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 09:45

"Μας συγχωρείτε, διακοπή" σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, αύριο στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

"Μας συγχωρείτε, διακοπή" σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, αύριο στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής

Πρεμιέρα κάνει αύριο η παράσταση "Μας συγχωρείτε, διακοπή" του νεοσύστατου Συλλόγου "Οι φίλοι του θεάτρου" σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. 

Πρόκειται για μία συρραφή 3 μονόπρακτων του "Αιχμαλώτου" του Γιώργου Μανιώτη, της "Παρέλασης" της Λούλας Αναγνωστάκη και του "Αυτός και το παντελόνι του" του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σκηνοθετεί ο Περικλής Αλμπάνης, η μουσική είναι του Απόστολου Κέντρα, παίζουν οι: Π. Αλμπάνης, Τάσος Πολιτόπουλος, Μαριέτα Αντιβάση, Ιωακείμ Κάσδαγλης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου Σάββατο και Κυριακή, την 1η και 2η Γενάρη, στις 12 και 13 και στη συνέχεια κάθε Σαββατοκύριακο. Το εισιτήριο είναι στα 10 ευρώ και στα 7 ευρώ για άνεργους και φοιτητές.

Ο κ. Αλμπάνης χθες σε συνέντευξη τύπου είπε πως ο σύλλογος ιδρύθηκε από επαγγελματίες ηθοποιούς, που είχαν τη εσωτερική ανάγκη για θεατρική δημιουργία, για παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες. Πρόσθεσε πως η απομόνωση αφορά την απομόνωση και τις συνέπειές της και ευχαρίστησε την Φιλαρμονική για την παραχώρηση της αίθουσας. 

Ο Τάσος Πολιτόπουλος ανέφερε κάποια στοιχεία για το σύλλογο, υπογραμμίζοντας πως "Οι φίλοι του θεάτρου" ιδρύθηκαν και με τη συμμετοχή ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. "Θα γίνουν ακόμη σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παραστάσεις με επιλεγμένο ρεπερτόριο, στο προσεχές διάστημα. Ο σύλλογος συμπαρίσταται στις δράσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ και στηρίζει και τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα" πρόσθεσε.

Η Μαριέτα Αντιβάση στη συνέχεια ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους τους: Σαράντη Φάσσο, Ηλία Λιανό, Τάκη Τσίρμπα, Γιώργο Αντιβάση, Ελενα Γιαννοπούλου, Θανάση Γιαννόπουλο, Αποστόλη Κέντρο και Γιώργο Παντελόπουλο.

"Εύχομαι σε αυτό το δύσκολο χειμώνα, να βοηθήσουμε από την πλευρά μας ώστε το θέατρο να συνεχίσει να είναι παρόν" τόνισε ο Ιωακείμ Κάσδαγλης.