Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 11:40

Αφηγήσεις παραμυθιών στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Αφηγήσεις παραμυθιών στα Φιλιατρά

 Ένα όμορφο καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών και της λαϊκής μας παράδοσης χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους με τις αφηγήσεις τους οι Ελένη Μαντζαφλάρη, Γιούλα Ζαχαροπούλου και Χριστίνα Στριμπάκου, το βράδυ της Κυριακή στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.

Η παρέα των τριών γυναικών με αφορμή τα λαϊκά μας παραμύθια αποφάσισε να ζωντανέψει παλιές θύμισες της γιαγιάς για εμάς τους μεγάλους και να φέρει την λαϊκή μας παράδοση κοντά στα μικρά μας παιδιά.

Έτσι στο πάρκο της Βλαχέρνας πάνω από 70 άτομα, αφού τηρήθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες covid, ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των ανεξιχνίαστων γριών και αρειμάνιων δράκων.

Τα παραμύθια που αφηγήθηκαν «Η Μερμήγκω» ( κάτω Ιταλία ), «Ο κυρ Λάζαρος και οι δράκοι» ( Ήπειρος ), «Το Τσικαλάκι» (Μάνη) με αφήγηση από τη Χριστίνα Σριμπάκου.

«Τα λάχανα και τα πικρά ραδίκια», (Σκύρος), «Ο Σκαντζόχερας κι η Αλουπού», (Μεσσηνία), «Ο Τσουγκρούτ» (Τσιγγάνικο), με αφήγηση από τη Ελένη Ματζαφλάρη.

«Το Κουντουνάκι» , (Κύθνος), «Το Μελάκι», (Μύκονος), «Ο γέρος κι η γριά» , (Κάρπαθος) με αφήγηση από την Γιούλα Ζαχαροπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών.

Η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ ανάλογη εκδήλωση στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων ακυρώθηκε μετά από ανάκληση της άδειας από το Δήμο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER