Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 15:33

Παρουσίαση του βιβλίου “Και μπορώ και θέλω να διαβάζω" στην Καλαμάτα

Παρουσίαση του βιβλίου “Και μπορώ και θέλω να διαβάζω" στην Καλαμάτα

 Το βιβλίο του Μιχάλη Χρυσού με τίτλο “Και μπορώ και θέλω να διαβάζω" από τις Eκδόσεις «ἡδυέπεια» θα παρουσιάσει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, στο Cafe Cine.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ιωάννης Δρίτσας (εκπαιδευτικός, ηθοποιός), η Κατερίνα Μπούζα (δασκάλα) και η Δήμητρα Δημοπούλου (φιλόλογος). Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νίνα Δράκου ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ο Μιχαήλ Δ. Χρυσός είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με μεταπτυχιακές σπουδές στα Αναλυτικά Προγράμματα & τη Διδακτική από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής (κλάδος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) από το Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. με εξειδίκευση στο αναγνωστικό κίνητρο και την ανάπτυξη προγραμμάτων παρέμβασης. Παράλληλα, διαθέτει δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, ενώ είναι πιστοποιημένος χορηγητής εργαλείων πρώιμης ανίχνευσης-παρέμβασης & επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά και εφήβους αντίστοιχα. Εχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και ως υπεύθυνος εκπαίδευσης, υποστήριξης και κατάρτισης α) ατόμων με ειδικές ανάγκες σε χώρους ειδικής αγωγής, β) γονέων σε Σχολές Γονέων και γ) εκπαιδευτικών σε σχολεία και άλλους φορείς δια βίου εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων «Προχωρώ», υλοποιώντας προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης σε μικρές ομάδες παιδιών (προ)σχολικής ηλικίας. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και είναι μέλος ελληνικών & διεθνών οργανισμών με πεδίο έρευνας τις Επιστήμες της Αγωγής και τους συναφείς κλάδους.