Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 06:02

Ο σεφ Δόξης Μπεκρής στο ΙΙΕΚ "Ορίζων" για σεμινάριο μαγειρικής με έμφαση στα μεσσηνιακά προϊόντα

Γράφτηκε από την

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του Complex Culinary Director της Costa Navarino, σεφ Δόξη Μπεκρή, στο ΙΙΕΚ "Ορίζων" που έγινε την Τρίτη. 

Ο κ. Μπεκρής μίλησε στους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης για την επαγγελματική του πορεία από το ξεκίνημά της στη ΣΤΕ Ρόδου, μέχρι τις σπουδές στην Αγγλία και τις εργασιακές του εμπειρίες σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα και την ανάληψη της θέσης του διευθυντή των εστιατορίων της Costa Navarino. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της επιμονής και της πίστης που πρέπει να έχει ένας σεφ στον εαυτό του και τους στόχους που έχει θέσει, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της δουλειάς, αλλά και στη σημασία της συμπεριφοράς του σε μία κουζίνα. Οι σπουδαστές, από την πλευρά τους, έθεσαν πολλές ερωτήσεις στον κ. Μπεκρή, ζητώντας τη συμβουλή του για τις σπουδές, την πρακτική τους άσκηση, αλλά και την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Η συζήτηση δε μπορούσε να μη συμπεριλάβει και τα Μεσσηνιακά προϊόντα, με τον κ. Μπεκρή να αναφέρεται στην προσπάθεια της Costa Navarino για την ανάδειξη τους και την προβολή των Μεσσηνιακών γεύσεων, γεγονός που ενθουσίασε τους σπουδαστές και τους καθηγητές τους. 

Στο τέλος, σπουδαστές και καθηγητές, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Μπεκρή για το ενδιαφέρον και το χρόνο του, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στο εργαστήριο μαγειρικής του ΙΕΚ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αργότερα, με ακόμα περισσότερες ερωτήσεις και –γιατί όχι - και μαγειρική!