Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 10:04

Σε έκθεση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι: "Υποπροϊόντα" με τον Καλαματιανό εικαστικό Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο

Γράφτηκε από την
Σε έκθεση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι: "Υποπροϊόντα" με τον Καλαματιανό εικαστικό Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο

Στην ομαδική έκθεση "Υποπροϊόντα" στην Τεχνόπολη στο Γκάζι λαμβάνει μέρος ο Καλαματιανός εικαστικός Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος. Η έκθεση ξεκινά την Κυριακή και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό 10 το πρωί με 7 το απόγευμα, ως τις 17 Φεβρουαρίου. Η επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Ψυχούλη.
Ως "υποπροϊόν" ορίζεται η "ουσία ή το αντικείμενο που προκύπτει από μια διαδικασία παραγωγής, πρωταρχικός σκοπός της οποίας δεν είναι η παραγωγή αυτού του στοιχείου."
Στην έκθεση αυτή, 12 εικαστικοί από διαφορετικές γενιές διερευνούν τις σχέσεις "Βιομηχανικής και εικαστικής παραγωγής" και ανατέμνουν την έννοια του υποπροϊόντος, ή αλλιώς των στροβίλων που σηκώσαμε καθώς υπνωτισμένοι κινούμασταν ακολουθώντας την ταχύτητα των γεγονότων.
Η ίδια η τέχνη εδώ και χρόνια στην Ελλάδα υπάρχει με όρους αντίστοιχους με αυτούς ενός ιδιότυπου υποπροϊόντος. Σε πείσμα της προσπάθειας να εξηγηθούν τα πάντα μέσα από στατιστικές, οι καλλιτέχνες παράγουν ασταμάτητα κάτι που κανείς δεν ζήτησε. Η παραγωγή αυτή ως μηχανιστική- αντανακλαστική αντίδραση του βίου είναι που αλλάζει το σημείο παρατήρησης, αποκαλύπτοντας  αποσιωπημένες αλλά σημαίνουσες  πτυχές του παρελθόντος και δυναμικές του μέλλοντος.
Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του ανοίγματος του νέου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στην Τεχνόπολη.


NEWSLETTER