Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:05

Υποδοχή της φλόγας αγάπης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Υποδοχή της φλόγας αγάπης στην Καλαμάτα

Σήμερα στις 6 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα υποδέχεται σε ειδική τελετή τη φλόγα της αγάπης. Πρόκειται για την 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, στην οποία συμμετέχει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η φλόγα θα παραδοθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 23ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου, για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη “Φάρις”. Συμμετέχουν και στηρίζουν το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας καθώς και η Ελληνική Αστυνομία.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών διεξάγεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).


NEWSLETTER