Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 07:54

Τίμησαν τη μνήμη της Ελληνίδας μάνας του έπους του 1940 Ελένης Ιωαννίδη

Γράφτηκε από τον
Τίμησαν τη μνήμη της Ελληνίδας μάνας του έπους του 1940 Ελένης Ιωαννίδη

 

Τη μνήμη της Ελληνίδας μάνας του έπους του 1940 Ελένης Ιωαννίδη τίμησαν την Τρίτη στην Κυπαρισσία σε μια εορταστική εκδήλωση διαφορετική από άλλα χρόνια λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο χώρο του μνημείου της, στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και η εγγονή της Ελένη Ιωαννίδη, ενώ τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Ιωαννίδη έχει χαρακτηριστεί σύμβολο της Ελληνίδας μάνας στο έπος του ‘40, καθώς παρότι είχε χάσει ένα παιδί της στον πόλεμο, σε τηλεγράφημά της στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή ανάφερε:

«Προς τον Πρόεδρον της Κυβερνήσεως κ. Αλ. Κορυζήν

Ο υιός μου Ευάγγελος Ιωάννου Ιωαννίδης απωλέσθη εις τας επιχειρήσεις της Κλεισούρας. Παρήγγειλα εις τους τέσσαρας ήδη υπηρετούντας Χρήστον, Κώσταν, Γεώργιον και Νίκον Ιωάννου Ιωαννίδην να εκδικηθώσιν τον θάνατον του αδελφού των.

Κρατώ εις εφεδρείαν άλλους τέσσαρας Πάνον, Αθανάσιον, Γρηγόριον και Μενέλαον Ιωάννου Ιωαννίδην, κλάσεων 1917 και νεωτέρων.

Παρακαλώ κληθώσιν ονομαστικώς και ούτοι εις πάσαν περίπτωσιν ανάγκης της πατρίδας ή τυχόν απωλείας ετέρου τέκνου μου προς εκδίκησιν εχθρού.

Γνωρίσατε βασιλέα μας ότι ύστατον επιφώνημά μου θέλει είναι:

Ζήτω η Πατρίς!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER