Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 08:45

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καρναβάλι της Μεσσήνης

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καρναβάλι της Μεσσήνης

Ξεκίνησε η προετοιμασία του Καρναβαλιού της Μεσσήνης. Στο καρναβαλικό εργαστήρι του δήμου η ομάδα δουλεύει μέρα και νύχτα με πολύ κέφι, φαντασία και μεράκι - και για μια ακόμα χρονιά υπόσχεται σάτιρα της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης με πολλές εκπλήξεις.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας Θωμά Αλοιμένο, τα άρματα που θα συμμετάσχουν στο παιδικό καρναβάλι στις 10 Μαρτίου και στο καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας είναι γύρω στα 20, μεταξύ των οποίων και 1-2 ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα υπόλοιπα κατασκευάζονται με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος στο εργαστήρι, όπου η ομάδα δουλεύει εντατικά μέρα και νύχτα, εδώ και μία περίπου εβδομάδα.
Η δουλειά που γίνεται περιλαμβάνει κατασκευή νέων και τροποποίηση παλιότερων αρμάτων, σύμφωνα με τη θεματολογία της επικαιρότητας για τους μεγάλους. Τα 5 άρματα του παιδικού καρναβαλιού κατασκευάζονται με σύνθημα τη χαρά στον κόσμο των παιδιών, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο δέντρο, ινδιάνικο χωριό, νεράιδες και ξωτικά κι ένα στρουμφοχωριό.
Ο Θωμάς Αλοιμένος, όταν επισκεφτήκαμε το καρναβαλικό εργαστήρι, δούλευε μαζί με τους Νίκο Λαμπρόπουλο, Φώτη Κοντομανωλόπουλο, Δημήτρη Νικολόπουλο και Πέτρο Πετρόπουλο.
"Ολο αυτό γίνεται πρώτα για τον κόσμο και μετά για εμάς. Γι' αυτό θα χαρούμε να έρθει όλος ο κόσμος στο Καρναβάλι μας", είπε κλείνοντας ο κ. Αλοιμένος.

Κ.Δ.