Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 20:04

“Τρεις σωματοφύλακες” έως την 1η Μαρτίου με τον Πάρη Θωμόπουλο

Γράφτηκε από την
“Τρεις σωματοφύλακες” έως την 1η Μαρτίου με τον Πάρη Θωμόπουλο

Εως και την 1η Μαρτίου θα παίζονται διαδικτυακά οι “Τρεις σωματοφύλακες”, παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μεσσήνιος Πάρις Θωμόπουλος.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή, που καταφέρνει να βιώσουν τα παιδιά μια περιπέτεια, με εξαίρετες μουσικές συνθέσεις, καταιγιστική δράση, δεξιοτεχνικές ξιφομαχίες, θεαματική κινησιολογία και σπουδαία υποκριτική ικανότητα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια εποχής, οι μάσκες, τα καπέλα και οι υψηλής ευκρίνειας βίντεο – προβολές λειτουργούν εικαστικά ως έργα τέχνης. Η ιπποτική αυτή ιστορία μας ταξιδεύει σε μία εποχή (17ος αι.) που κυριαρχεί η γενναιότητα, ο σεβασμός, ο πληθυντικός ευγενείας, διδάσκοντας τις βασικές αρχές της τιμιότητας, του ψυχικού σθένους, της μέγιστης αρετής της  φιλίας.
Ο Ντ’ Αρτανιάν ξεκινάει από το χωριό του, με την ευχή του πατέρα του κι ένα άλογο, να πάει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Πράγματι, τα καταφέρνει «με το σπαθί του»! Συμφιλιώνεται με τους διάσημους ξιφομάχους, Αθω, Πόρθο κι Αραμι. Οι 4 φίλοι, αχώριστη πια παρέα, μέσα από συνεχείς ηρωισμούς και γενναίες πράξεις, γίνονται  ατρόμητοι. Με τη δύναμη της φιλίας και τη δυνατή αγάπη που νιώθει ο Ντ’Αρτανιάν για την Κωνστάνς, αντεπεξέρχονται σε όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Οι συντελεστές είναι οι: σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνικά - κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, μουσική σύνθεση -ενορχήστρωση: Θωμάς Καραχάλιος, διδασκαλία – επιμέλεια ξιφασκίας: Γεννάδιος Πάτσης, χορογραφία – κινησιολογία: Δημήτρης Μαργαρίτης, διασκευή θεατρικού κειμένου Αλ. Δουμά: Φίλιππος Μανδηλαράς, ψηφιακές προβολές: Χρυσούλα Κοροβέση / Μάριος Γαμπιεράκης, φωτισμοί: Αννα Σμπώκου, βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά, μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Χαλντούπης, εκπαιδευτική σύμβουλος: Ειρήνη Ιακώβου, παραγωγή: Σοφή Κουκουβάγια.
Παίζουν οι: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Αλέξανδρος Αχτάρ,
Πάρις Θωμόπουλος, Αμαλία Καβάλη, Χρήστος Καπενής, Δούκας Μπάκιγχαμ, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νατάσα Οικονομοπούλου, Δημήτρης Ραφαήλος, Ελεάνα Στραβοδήμου, Γιώργος Χουλιάρας, Δημήτρης Μαργαρίτης.


NEWSLETTER