Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 09:13

"Γιορτή της Ανοιξης" στην Καρδαμύλη

"Γιορτή της Ανοιξης" στην Καρδαμύλη

 

Καλλιεργητές από όλη την Πελοπόννησο θα συναντηθούν στη 2η "Γιορτή της Ανοιξης" στην Καρδαμύλη, την Κυριακή στις 10 Μαρτίου, για να συζητήσουν και να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν και να μοιράσουν σπόρους από ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο Λύκειο Καρδαμύλης, στην είσοδο από Καλαμάτα.

 

Συνδιοργανώνεται από τις οργανώσεις "Γαία" Φυσιολατρικός - Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός - Εθελοντικός Σύλλογος Δυτικής Μάνης και τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Ομιλο Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο). Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Αγρόκτημα Φοίφα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας, Re:Τhink - Δημιουργική Ανακύκλωση και τη Χορευτική Ομάδα "Λεύκιππος".

Στον προαύλιο χώρο θα προσφέρονται παραδοσιακά μανιάτικα κεράσματα και θα λειτουργεί σημείο ενημέρωσης σχετικά με τους ενεργούς μικροοργανισμούς και τις εφαρμογές τους στη γεωργία.

Ομιλητές θα είναι οι: Δρ. Ροίκος Θανόπουλος, Τμήμα Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα "Τοπικές ποικιλίες και η σημασία τους για τη γεωργία του σήμερα". Νίκος Καρράς, με θέμα "Βιοδυναμική-ομοιοδυναμική καλλιέργεια και πρακτικές εφαρμογές". Χριστίνα Καραλέκα, με θέμα "Σποροφύλαξη". Δημήτρης Δημητριάδης, γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος Ενωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, με θέμα "Μεταλλαγμένα και η σημερινή κατάσταση". Μυρτώ Φοίφα, με θέμα "Οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση". Σταύρος Αργυρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Λακωνικής Βιοενεργειακής Α.Ε., με θέμα "Η λακωνική πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων".

Επίσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Εν αρχή ην ο Σπόρος», και θα γίνει ανταλλαγή και διανομή σπόρων, καθώς και η δημιουργία σχολικού κήπου με παραδοσιακές ποικιλίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τους Χριστίνα Κωνστάντιου (πρόεδρος Δ.Σ. "Γαία"), στο τηλ. 6972-388217 και Θαλή Λαδακάκο (πρόεδρος Δ.Σ. ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης), στο τηλ. 6939-361652.