Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 19:09

Ξεκινά σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών Καλαμάτας ξεκινά σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. με την αφήγηση της “Σταχταδράχτως” (ηλεκτρονική διεύθυνση https://vimeo.com/518589669/2efc44844e).

Την αφήγηση θα κάνουν αφηγητές από την Καλαμάτα, ενώ η Εμμανουέλα Κατρινάκη φιλόλογος και δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα μιλήσει για τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Αφηγούνται οι: Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Γκότση, Γιώτα Ηλιοπούλου, Εύη Ντινοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη, Λίλλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος και Χριστίνα Δίμιζα. Την βιντεοσκόπηση και την ηχογράφηση έκανε ο Αλέξανδρος Μπεκ. Την σκηνοθεσία “υπογράφουν” οι Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη και Στάθης Γυφτάκης, ενώ το μοντάζ ο Αλέξανδρος Μπεκ και ο Στάθης Γυφτάκης. Η μουσική των τίτλων είναι του Στάθη Γυφτάκη.

Αύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές μιλά για το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί». Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων, αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό του Βασίλη Λουλέ, παραμύθια του κάμπου και των βουνών.

Το Φεστιβάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δωρεάν.