Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 10:10

Ο Ορφέας Περίδης στις 24 Μαρτίου στις "Σπονδές"

Ο Ορφέας Περίδης στις 24 Μαρτίου στις "Σπονδές"

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Ορφέας Περίδης την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 10 το βράδυ στις "Σπονδές" στο Ιστορικό Κέντρο. 

 Ο Ορφέας Περίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ήχου των 90's. Εχει γράψει πολλά τραγούδια που όμως οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι είναι δικά του (“Φωτοβολίδα”, “Φεύγω”, “Ζηλεύει η νύχτα”, “Αμερικάνικα”, “Τα Μέγαρα”, “Αχ να σε δω”, “Κάτι μου κρύβεις”, ”O Ρομπέν των καμένων δασών”, “Εθνικό έλλειμμα” και πολλά άλλα). 

Ο Ορφέας Περίδης ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται πολύ συχνά. Οποτε το κάνει όμως είναι μια σημαντική κίνηση. Μαζί του έχει δύο νέους καλλιτέχνες τραγουδοποιούς. Την Εύα Ατματζίδου (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι μαντολίνο και τραγούδι) και τον Αλέξανδρο Ιακώβου (βιολί, τραγούδι). Μαζί τους θα είναι η Ηλια Θέμελη (Κρουστά – Τραγούδι)

Με τελευταίο προσωπικό του δίσκο "Ονειροπόλων μόχθοι¨ πριν από περίπου 2 χρόνια, παρουσίασε τραγούδια γραμμένα για τους μήνες του χρόνου. Στις ζωντανές εμφανίσεις τελευταία ξεχωριστή πρόταση ήταν η συνύπαρξή του με τους Human Touch.

Στις παραστάσεις του ο Ορφέας Περίδης σχολιάζει την επικαιρότητα, αυτοσαρκάζεται και παρουσιάζει ολοκαίνουρια ανέκδοτα τραγούδια, όπως, το «Ρεμάλι πατέρα» μια παραβολική αναφορά στο δημόσιο χρέος και στα χρέη που πάνε να πνίξουν τις ζωές όλων μας, όπως και το τραγούδι «Πρώτη είδηση ήταν άλλη» που διακωμωδεί την αντίθεση μεταξύ της γυαλιστερής εικόνας και της ομορφιάς των τηλεπαρουσιαστριών δελτίων ειδήσεων και της σκληρής πραγματικότητας των άσχημων ειδήσεων.

Είσοδος με ποτό 15 ευρώ.