Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 08:47

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση: Οι νέες τεχνολογίες στην πρόληψη πυρκαγιών

Γράφτηκε από την

"Σύγχρονα τοπικά σχέδια δράσης για αποτελεσματικότερη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.Η εμπειρία από το ευρωπαϊκό έργο Forest Cities" ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.


Στην εκδήλωση -την οποία συνδιοργάνωσαν η ΠΕΔ Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η ΠΕΔ Αττικής- παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών μέσα από τοπικά σχέδια δράσης.
Ειδικότερα, έγινε η παρουσίαση της τεχνογνωσίας που ανέπτυξαν το Εργαστήριο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, όπως γεωπληροφοριακά συστήματα και τηλεματική.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διάχυση της εν λόγω τεχνογνωσίας στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν τα μέλη της ομάδας έργου Forest Cities, Σπύρος Αρβανιτάκης στέλεχος της ΠΕΔΑ, Μιχάλης Διακάκης ερευνητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Γομπάκης ερευνητής του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και ο καθηγητής Ιωάννης Παπανικολάου επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, όπως επίσης και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας, δασολόγος Γιώργος Σωτηρόπουλος.