Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 18:47

Τον Ιούνιο η β’ φάση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Τον Ιούνιο η β’ φάση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Για τον Ιούνιο μετατίθεται η δεύτερη φάση του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε ανοιχτούς χώρους προβολών και με φυσική παρουσία.

Οι νέες ημερομηνίες θα είναι 18 Ιουνίου - 4 Ιουλίου για την Καλαμάτα και 18 Ιουνίου - 23 Ιουλίου για τις άλλες πόλεις του Φεστιβάλ, που είναι η Σπάρτη, η Πάτρα, το Αργος, το Γύθειο, το Ναύπλιο, το Ξυλόκαστρο, η Αμαλιάδα, καθώς επίσης η Ακράτα, η Δημητσάνα, και τα νέα μέλη του δικτύου: το Λεβίδι και το Δερβένι.

Εχοντας ως στόχο, η επόμενη φάση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ να γίνει με φυσική παρουσία μεν, αλλά πάντοτε με ασφάλεια και λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ'όψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα της παρούσας φάσης, κρίθηκε αναγκαία η μετατόπιση των ημερομηνιών μέσα στο καλοκαίρι.

Οι ανοιχτοί χώροι που θα προβληθούν οι ταινίες και οι ακριβείς ημερομηνίες για κάθε πόλη του δικτύου του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν προσεχώς. Το Φεστιβάλ θα… εξορμήσει σε παραλίες και βουνά της Πελοποννήσου για να προβάλει συνολικά 58 διεθνή ντοκιμαντέρ, αλλά και τις 25 ταινίες τεκμηρίωσης Ελλήνων δημιουργών.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής δεύτερης φάσης, προγραμματίζονται ως παράλληλες εκδηλώσεις στην έδρα του Φεστιβάλ,την Καλαμάτα, δύο σεμινάρια, ένα masterclass και έκθεση comics. Πιο συγκεκριμένα: σεμινάριο με θέμα “Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ” από τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σεμινάριο για το “Σινεμά του δρόμου (Street cinema)” από την Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Tekla Taidelli, για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τους νέους της περιοχής. Masterclass από τον δημιουργό κόμικς Γιώργο Μπότσο.
Διεθνής έκθεση κόμικς με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημιουργών.


NEWSLETTER