Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 21:10

Cinecenter Καλαμάτας: "Το κυνήγι" στις "Βραδιές σινεφίλ" (βίντεο)

Cinecenter Καλαμάτας:  "Το κυνήγι" στις "Βραδιές σινεφίλ"  (βίντεο)

"Το κυνήγι" του Τόμας Βίντερμπεργκ είναι η επόμενη ταινία που προβάλλουν οι «Βραδιές σινεφίλ» του Cine Center από την Κυριακή ως την Τετάρτη. 

Επειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Ολα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Μια ιστορία, ένα απλό ψέμα. Καθώς πέφτει το χιόνι και πλησιάζουν οι γιορτές, το ψέμα εξαπλώνεται σαν ίωση. Το σοκ και η δυσπιστία ξεφεύγουν από τον έλεγχο και η μικρή κοινότητα θα βρεθεί σε μια κατάσταση μαζικής υστερίας, όσο ο Λούκας παλεύει μόνος του για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του. Βραβεία Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών για τον Μαντς Μίκελσεν. Σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ. 

Ο Δανός σκηνοθέτης αφήνει τις κινηματογραφικές αναζητήσεις και περιπλανήσεις του και στρέφεται ξανά σε ένα είδος κινηματογράφου που δείχνει με μεγάλη άνεση ότι παίζει στα δάχτυλα: αυτό του ψυχολογικού, «βίαιου», ρεαλισμού. Οπως με την βραβευμένη το 1998 στις Κάννες, «Οικογενειακή γιορτή». Και εκεί που σταμάτησε με το «Submarino». Χειρίζεται με χαρακτηριστική άνεση (που ορισμένες στιγμές «τρομάζει») το λεπτό και πολυεπίπεδο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης μικρών παιδιών, υφαίνοντας ένα φιλμ δομημένο σε έναν αψεγάδιαστο σεναριακό ιστό, χωρίς την παραμικρή φλυαρία, αποδοκιμάζοντας σαρκαστικά τις πιθανές μελοδραματικές ευκολίες, ευφυές και καυστικό, ενώ στηρίζεται σε μια πραγματικά αξιοθαύμαστη ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν. Βραβείο Αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Karlovy Vary. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Λονδίνου. Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Σεναριογράφου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ανεξάρτητης ταινίας από τον Βρετανικό Ανεξάρτητο Κινηματογράφο. Υποψήφια για BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας. Υποψήφια για τον Αντρα Ηθοποιό της Χρονιάς στον Κύκλο Κριτικών του Λονδίνου. 

Τιμή εισόδου 6 ευρώ, προβολές Κυριακή, Τρίτη: 9.45, Δευτέρα, Τετάρτη: 7 και 9.45.

Πλέον μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το ταμείο του κινηματογράφου τη νέα ειδική κάρτα για τις «Βραδιές σινεφίλ», η οποία προσφέρει στις 4 προβολές άλλη 1 εντελώς δωρεάν.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.