Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 21:44

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» οι εκδηλώσεις στο Ρίπεσι

Γράφτηκε από τον
Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» οι εκδηλώσεις στο Ρίπεσι

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τέθηκαν οι εκδηλώσεις της Επιτροπής «Ρίπεσι 1821-2021» συνδιοργανωτής των οποίων είναι η Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας «Ελλάδα - Τριφυλία 1821-2021».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και εντάσσονται στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων.
Όπως σημειώνεται από την Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021»: «Η σχετική απόφαση είναι ιδιαίτερα ιστορική και εξόχως τιμητική τόσο για την Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021», την Κοινότητα Κεφαλόβρυσης, το Δήμο Τριφυλίας και τον Σύλλογο των Αποδήμων Κεφαλοβρυσητών, όσο και για τα Σουλιμοχώρια - Αρβανιτοχώρια της ορεινής Τριφυλίας, τόπο καταγωγής των προγόνων μας Ντρέδων, υπογραμμίζοντας τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουν γίνει για τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις μας. Κομβικό σημείο της απόφασης ήταν ο βαθμός συνάφειας της φιλοσοφίας των δύο επιτροπών σε τρεις βασικούς άξονες: α) Η Επανάσταση του 1821 ως στοιχείο της ελληνικής ιστορίας αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας. β) Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μία πορεία 200 ετών και γ) 200 χρόνια Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμά τους στον κόσμο. Οι δράσεις μας θα καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και περιλαμβάνουν εορταστική εκδήλωση με θέμα «Οι Ντρέδες της ορεινής Τριφυλίας στον αγώνα για την ελευθερία» και παρουσίαση βιβλίου, εκθέσεις κειμηλίων και εικαστικών, μουσικές και τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, γαστρονομικές προτάσεις, πεζοπορίες - ξεναγήσεις στα γειτονικά Σουλιμοχώρια - Αρβανιτοχώρια. Επισημαίνεται ότι πρόθεσή μας δεν είναι απλά η πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού τυπικού χαρακτήρα, αλλά η υλοποίηση δράσεων που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους, αφού οι συμμετέχοντες θα βιώσουν «το 1821…αλλιώς».
Αισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» θα ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και συνέπεια στην ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική αυτή διάκριση και τα μέλη της, καθώς και οι συνδιοργανωτές - εμπλεκόμενοι φορείς και προσωπικότητες, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Στην Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» πιστεύουμε ότι η ιστορική μνήμη ενισχύεται όταν βιώνεται, όταν οι κοινότητες συμμετέχουν, όταν οι άνθρωποι λένε ιστορίες μεταξύ τους και νιώθουν πραγματικά την κοινή ρίζα. Καλούμε ιδιαίτερα τους συγχωριανούς μας, τους απανταχού Ριπεσαίους, Σουλιμοχωρίτες, συνδημότες, καθώς και όλους όσοι συμμερίζονται τη στόχευσή μας να συμπράξουν μαζί μας συμμετέχοντας ουσιαστικά στις εκδηλώσεις και δράσεις μας. Απευθυνόμαστε σε όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση φωτίζοντας την τοπική ιστορία».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER