Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 10:47

Ο Τάκης Βούης στο "Αερικό" (βίντεο)

Ο Τάκης Βούης στο "Αερικό" (βίντεο)

Εναν σημαντικό καλλιτέχνη χαμηλών τόνων, που χρόνια τώρα έχει επιλέξει να εκφράζεται μόνο μέσα από τη μουσική φιλοξενεί απόψε το "Αερικό" στη Στοά Λόντου στις 9.30 το βράδυ. 

 

Ο Τάκης Βούης γεννήθηκε το 1946, στη Ρόδο. Η οικογένεια του είναι σταυροδρόμι διαφορετικών στοιχείων, Ελληνικό από τον παππού Μιχάλη Βούη καπετάνιο και τη Ανθή Βούη δασκάλα, μικρασιατικό από τον άλλο παππού Παναγιώτη Παλιόγλου έμπορο από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας και Ιταλικό από τη γιαγιά του Rosa Nobili-Παλιόγλου. Στην οικογένεια του συγκαταλέγεται και ο Καλύμνιος Γιάννης Βούης δεξιοτέχνης της τσαμπούνας.
Το μουσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Στις δεκαετίες ’50 και ’60 όπου περνά την παιδική και εφηβική του ηλικία, επηρεάζεται από τη μουσική και τα τραγούδια του Χατζιδάκη, του Θεοδωράκη, επηρεάζεται από τον Bob Dylan, τους Peter, Paul & Mary και τον Jacques Brel, από τα γλέντια της μικρασιατικής κοινότητας της Ρόδου και τα τραγούδια της Ιταλίας. Τα πρώτα μαθήματα κιθάρας τα διδάσκεται από τον Αναστάση Γιακουμάκη, πατέρα του κιθαριστική Γιάννη Γιακουμάκη, σε ηλικία 15 ετών. Θα συνεχίσει, στην πορεία του να παίρνει μαθήματα από σπουδαίους δασκάλους όπως ο Βασίλης Ρακόπουλος και ο Μάκης Αναστασόπουλος.
Τελειώνοντας την εμπορική σχολή Ρόδου, το 1964, συνεχίζει τις σπουδές του στο κολέγιο "Tollare" της Στοκχόλμης, στο τμήμα γενικής κουλτούρας. Εκεί θα εδραιωθεί στην πεποίθηση του να ακολουθήσει το τραγούδι, όταν κερδίζει το πρώτο βραβείο σε ένα διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.