Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 08:00

Καλαμάτα: Απονεμήθηκε το βραβείο Πολυδούρη

Γράφτηκε από την

 

Επιδόθηκε το Βραβείο Πολυδούρη στις ποιήτριες Ιω - Αννα Ευθυμιάδου και Σοφία Περδίκη, προχθές το βράδυ, στα ΙΒ’ Πολυδούρεια στο αμφιθέατρο του κάστρου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το δήμο, την Φάρις και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκε το βραβείο ποίησης “Μαρία Πολυδούρη” σε πρωτοεμφανιζόμενο-νη εκδοτικά ποιητή-τρια κατά το προηγούμενο της προκήρυξης έτους.

Ο πρόεδρος του ΣΦΜ Βασίλης Μπαζάνης ανακοίνωσε τα ονόματα των νικητριών και το σκεπτικό της επιτροπής κρίσης του βραβείου. Οι νικήτριες του διαγωνισμού που μοιράστηκαν το βραβείο του 2020 εξ ημισείας είναι κατ’ αλφαβητική σειρά: Ιω - Αννα Ευθυμιάδου για την ποιητική της συλλογή με τίτλο “Ωσπου να χορτάσει χώμα η βροχή” από τις εκδόσεις “Ρώμη”. Σοφία Περδίκη για την ποιητική της συλλογή με τίτλο “Το αιώνιο αίνιγμα” από τις εκδόσεις “Κίχλη”.

Οι βραβευθείσες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για να παραλάβουν το βραβείο, το οποίο παρέδωσε ο Δδμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στον πρόεδρο της επιτροπής Αγγελο Λάππα.

Η Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια και μέλος της επιτροπής κρίσης, διάβασε ποιήματα και από τις δύο συλλογές που βραβεύτηκαν.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη συμπατριώτισσα μας ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2020.

Για την ποιήτρια μίλησαν η Εφη Πράττη, φιλόλογος, και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής - δοκιμιογράφος - μεταφραστής, διευθυντής του περιοδικού “Νέα Ευθύνη”. Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε η Δήμητρα Δημοπούλου που ανέγνωσε επιστολή της Ελσης Δημουλά, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά κουιντέτο κλαρινέτων από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Δημοτικού Ωδείου της πόλης υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Βόλλαρη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.