Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 09:41

Απονεμήθηκε στον καθηγητή Ιωάν. Λυριντζή: Το πρώτο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας – Costa Navarino

Γράφτηκε από την
Απονεμήθηκε στον καθηγητή Ιωάν. Λυριντζή: Το πρώτο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας – Costa Navarino

Το πρώτο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας – Costa Navarino απονεμήθηκε χθες το απόγευμα στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ιωάννη Λυριτζή, σε εκδήλωση, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Το βραβείο απένειμε στον επιστήμονα ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος επισήμανε τη σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην προβολή της Μεσσηνίας η αρχαιολογική έρευνα.
Νωρίτερα, ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς -διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος της επιτροπής βράβευσης- ανέλυσε το σκεπτικό της θεσμοθέτησης του βραβείου, καθώς και της απονομής του στο συγκεκριμένο επιστήμονα και παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό τού τιμώμενου.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τα μέλη της επιτροπής καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και την αρχαιολόγο Ξένη Αραπογιάννη, προϊσταμένη της ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, ενώ η εκδήλωση -στην οποία μίλησε ο τιμώμενος για το αντικείμενο της Αρχαιομετρίας- έκλεισε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος νωρίτερα είχε επιδώσει στον Ι. Λυριτζή την κονκάρδα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι απερχόμενοι δήμαρχοι Ανδανίας Γιώργος Διαγούπης και Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο εκλεγμένος δήμαρχος του νέου Δήμου Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο πρόεδρος του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης, καθώς και μέλη της επιστημονικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER