Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 12:13

Me to "Senna" ξεκινάει το αφιέρωμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στη "Ζωή στα Ορια" (βίντεο)

Me to "Senna" ξεκινάει το αφιέρωμα της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας στη "Ζωή στα Ορια" (βίντεο)

Η Ζωή στα Όρια είναι το θέμα των προβολών της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας για τον μήνα Απρίλιο, που αφιερώνει το πρόγραμμά της σε ήρωες που ξεπερνούν τα όρια σε αναζήτηση της τελειότητας.  

Οι προγραμματισμένες προβολές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον Τρελλό Πιερό του Ζαν Λυκ Γκοντάρ (11/04) και το σουρεαλιστικό Νόημα της Ζωής των Μόντυ Πάϊθον (18/04), ενώ η λέσχη κλείνει την χειμερινή σεζόν προβολών της, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Καλαμάτα το FutureShorts (25/04), ένα παγκόσμιο φεστιβάλ βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, που προβάλλεται ταυτόχρονα σε 90 χώρες και 285 πόλεις.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 04 Απριλίου με το συγκλονιστικό Σέννα του Ασιφ Καπαντία, που αφηγείται τη ζωή του Βραζιλιάνου Αϊρτον Σέννα, του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, μέχρι και τον τραγικό του θάνατο, το 1994, σε ηλικία 34 ετών. Αφηγείται την ιστορία ενός αθλητή που ξεπέρασε τα σύνορα της πατρίδας του για να γίνει παγκόσμιος μύθος, υπερνικώντας με ταχύτητα τα όρια του ανθρώπινου φόβου.

Με αποκλειστικό αρχειακό υλικό από το ξεκίνημα της καριέρας του, εκτενή πλάνα από τους αγώνες μέχρι και ακυκλοφόρητες σκηνές από προσωπικές βιντεοκασέτες, το Σέννα θυμίζει περισσότερο αυθεντική ταινία δράσης, παρά συμβατικό ντοκιμαντέρ. Η μυρωδιά του καμένου λάστιχου και η αδρεναλίνη της ταχύτητας αποτυπώνονται μοναδικά σε ένα ντοκιμαντέρ που κέρδισε συνολικά 13 βραβεία, με κυριότερες διακρίσεις το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Sundance και του Los Angeles και τα 2 βρετανικά βραβεία BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ και καλύτερου μοντάζ.

 

Πέμπτη 04 Απριλίου

Σέννα /// Senna [2010]

Σκηνοθεσία: Asif Kapadia

Παίζουν: Ayrton Senna, Alen Prost, Frank Williams

Διάρκεια: 106’

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

 

Το trailer της ταινίας "Σεννα"

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.