Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 12:54

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου (βίντεο)

Το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου (βίντεο)

 

Στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2021 θα λάβει μέρος η χορωδία “Sonorae” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” και για αυτό το λόγο θα ταξιδέψει αύριο για την Αθήνα.

Οι παραστάσεις “The soccer opera” ανεβαίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο κτήριο “Δέλτα” στην Πειραιώς.

Σε συνέντευξη Τύπου χτες, η διευθύντρια Τρισεύγενη Πουλοπούλου ευχαρίστησε τους μαθητές και τους γονείς, για όλα όσα έκαναν την χρονιά που πέρασε, όπως και τη “Φάρις” και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικονομική στήριξη.

Η μαέστρος και μουσικός Κατερίνα Τσίτσα, υπεύθυνη για τη Χορωδία είπε πως είναι χορωδία ομοίων φωνών και πως απαρτίζεται κυρίως από κορίτσια του λυκείου και επίσης του γυμνασίου. Ιδρυθηκε πριν από το Φεστιβάλ “Interkultur” από όπου έλαβε και χρυσό βραβείο. Ακολούθησαν αξιόλογες προτάσεις από τη Λυρική και από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Οι παραστάσεις αναβλήθηκαν πέρυσι αλλά θα γίνουν φέτος, αυτή με τη Λυρική, το Νοέμβρη στην Καλαμάτα σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ και το “The soccer opera” στο Φεστιβάλ Αθηνών, αυτές τις μέρες.

Το έργο είναι ένα σύγχρονο μουσικό θέατρο, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, με όλες τις φάσεις του. Η Χορωδία της Καλαμάτας υποδύεται τους φιλάθλους και σε άλλες φάσεις του έργου θυμίζει το Χορό του αρχαίου θεάτρου. Ο Λευτέρης Βενιάδης αντλεί υλικό από τις γεμάτες ένταση ποδοσφαιρικές αναμνήσεις του και τις ανασυνθέτει σε μια πρωτότυπη όπερα. Το λιμπρέτο είναι της αυστριακής συγγραφέως Gerhild Steinbuch, σκηνοθετεί η Sofia Simitzis. Τους τραγουδιστές - ποδοσφαιριστές συνοδεύουν επί σκηνής το μουσικό συγκρότημα “Ventus Ensemble” και η “Sonorae” του Μουσικού Καλαμάτας. Μουσική διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου.