Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 08:15

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ενδιαφέρον και πρωτότυπο το αποψινό πρόγραμμα

Γράφτηκε από την
Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Ενδιαφέρον και πρωτότυπο το αποψινό πρόγραμμα

 

Ενδιαφέρον και πρωτότυπο είναι το πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας σήμερα, με εκδηλώσεις στο Μέγαρο και στην Κεντρική Πλατεία.

Αναλυτικά: σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 5 - 8 μ.μ. στο Μέγαρο “Art within one”.

Μία νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ με στόχο τoν καλλιτεχνικό διάλογο. Πρόκειται για ένα κάλεσμα στους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ και σε σπουδαστές των επαγγελματικών σεμιναρίων να βρεθούν όλοι μαζί και να μοιραστούν την τέχνη τους. Ανοιχτό στο κοινό και με τη συνοδεία μουσικής πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στο οποίο οι προσκεκλημένοι θα κληθούν να συνομιλήσουν χορευτικά με τους συναδέλφους τους και να δείξουν στην κοινότητα τον προσωπικό τους τρόπο στην κίνηση και τον χορό μέσα σε ένα λεπτό. Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αφού προμηθευτούν δελτίο ελευθέρας εισόδου με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του υπουργείου Υγείας.

 

- Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Ασπασία Κυραδενίδου “Φάσμα περιορισμού”. Με το έργο της, η Κυραδενίδου θέτει μια σειρά από ερωτήματα για το ανθρώπινο σώμα. Mπορεί να θεωρηθεί ως πρίσμα; Πώς δρα υπό περιορισμό και πίεση; Και ποιον αντίκτυπο έχει η ιδιότητα δράσης-αντίδρασης στον τρόπο κίνησής του; Το σώμα επηρεάζει με την κινησιολογική του συμπεριφορά τα χρώματα του φάσματος. Η Ασπασία Κυραδενίδου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και φοιτά στο τρίτο έτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου», σπουδάζοντας παράλληλα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. ΅χει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Jasmin Chiodi και Alexandre Iseli και σωματικού θεάτρου (physical theatre) με την Σοφία Πάσχου και την ομάδα “A(r)CT”. Εχει χορέψει με την ομάδα “Performance S.A.P.” στην Αλεξανδρούπολη.

 

- Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, Αννα Μαρία Καρούνου (φωτο) “Οργανώνοντας την απαισιοδοξία”. Η αφήγηση μιας συγκεκριμένης κατάστασης μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στο πρόσωπο που την αφηγείται. Αντ’ αυτού, ο λόγος του αφηγητή θα μπορούσε να αντικατασταθεί από την άμεση εμπειρία, αυτή που δεν χρήζει νοηματοδότησης και επεξήγησης. Ακριβώς όπως τώρα. Σχεδιασμός κουστουμιού: Μυρτώ Ξούδη. Η Αννα Μαρία Καρούνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Είναι σπουδάστρια στο τελευταίο έτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Χορού “Ακτίνα”. Εχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με τους Natalia Gabrielczyk, Stella Zanou και Jurij Konjar.

- Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, Λασάντρα Τσύπι “Επανάσταση του σώματος”. Για τη Λασάντρα ο χορός συχνά γεννά την επανάσταση. Εκεί όπου όλα και όλοι τείνουν να είναι τόσο ζωντανοί, παλλόμενοι με την κίνηση και την αντίσταση. Με καταγωγή από την Αλβανία, η Λασάντρα Τσύπι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 5 ετών. Το 2018 ταξίδεψε στη Γαλλία όπου έλαβε, κατόπιν εξετάσεων, το Κρατικό Δίπλωμα (diplôme d’état) τεχνικής δεξιότητας που απαιτείται για την εκπαίδευση καθηγητών σύγχρονου χορού και χορού jazz. Το 2019 ξεκίνησε σπουδές χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στην Αθήνα, όπου σήμερα είναι δευτεροετής σπουδάστρια.

 


NEWSLETTER