Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 13:58

Εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη για τα “Ιθώμαια 2021”

Γράφτηκε από την
Εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη για τα “Ιθώμαια 2021”

Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Αρχαία Μεσσήνη και αυτό το καλοκαίρι, για τα “Ιθώμαια 2021”.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής: Η πρώτη δημόσια προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ "Υπέρτατη θυσία - χιλίαρχος Ηλίας Κορμάς" για τον εορτασμό από τα 200 χρόνια της επανάστασης του 1821 θα γίνει αύριο Κυριακή 1η Αυγούστου στις 9 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Η προβολή γίνεται με την στήριξη και την φιλική συμμετοχή των: Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλληναίων Μεσσηνίας "Η πρόοδος", Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας "Αγία Τριάδα", Πολιτιστικός Σύλλογος “Παράδεισος” Καλαμάτας, "Χαράλαμπος Βιλάετης" Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πύργου Ηλείας, Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σκοπευτικός Ομιλος Πάτρας.
Το θέατρο σκιών "Φωτόπουλος" θα παρουσιάσει τον "Καραγκιόζη εν μέσω πανδημίας" τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους. Ακολουθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου: "Χρονολόγιο της Επανάστασης του 1821" την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Ομιλία θα κάνει ο Θανάσης Χρήστου καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η διοργάνωση σε όλες τις βραδιές γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων "Η Αρχαία Μεσσήνη" με τη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Γίνεται έκκληση στον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα κατά του Covid 19.


NEWSLETTER